avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1330 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Situatie mai complicata in familie.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Situatie mai complicata in familie.

Buna ziua!
Am in familie, sa-i spun asa, o problema mai delicata.
Parintii mei sunt divortati de mai bine de 15 ani, iar eu am ramas in grija mamei.
Problema careia i-as cauta solutie este urmatoarea:
-Dupa divortului dintre ai mei, cativa ani mai tarziu tatal meu a inceput sa traiasca in concubinaj cu o alta femeie. In urma acestei relatii de 7 ani a rezultat un copil (in prezent are 3 ani). Situatia dintre cei doi a inceput, de un an as zice, nu stiu sigur, sa fie mai nasoala.
In cazul despartirii dintre cei doi, ce drepturi are mama copilului asupra "averii" in cazul in care aceasta nu este trecuta in niciun act de proprietate si nici nu a contribuit cu vreun sprijin financiar? (Si in continuare refuza sa o faca avand in vedere starea proasta de sanatate a tatalui meu.)
Cel mai recent răspuns: dsm.daniel , utilizator 15:33, 6 Octombrie 2020
Nu are niciun drept în virtutea relației de concubinaj sau pentru ca e mama copilului. Dacă, însă, demonstrează că a contribuit cu bani la bunurile comune, poate cere contravaloarea acestei contribuții.
Pai asta e, ca nu a contribuit.
Si am inteles ca spunea ea ceva ca are ceva drept, nu stiu, deoarece a stat cu el mai mult de 5 ani.
Si asta m-a pus pe ganduri.

Geanina DRIAN a scris:

Nu are niciun drept în virtutea relației de concubinaj sau pentru ca e mama copilului. Dacă, însă, demonstrează că a contribuit cu bani la bunurile comune, poate cere contravaloarea acestei contribuții.

Doar trecerea timpului, in cazul acesta, nu-i da niciun drept material.
Bun.
Va multumesc frumos pentru clarificare! :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de succesiune lau_25 lau_25 Buna ziua, am si eu o intrebare. Mama mea a stat intr-o relatie de concubinaj timp de 10 ani de zile. Tatal meu vitreg,concubinul mamei, are 3 copii din 2 ... (vezi toată discuția)
Drepturile concubinului Katyy@ Katyy@ Am cumparat un apartament pe numele meu si din economii personale plus ajutor de LA parinti.In present ma aflu intr-o relatie de concubinaj.In cazul unei ... (vezi toată discuția)
Ajutor social mama, copil - posibil? Gracielle Gracielle Buna ziua! Prezint aici o situatie. Persoana de sex feminin, fara niciun fel de venituri in acest moment, intr-o relatie de parteneriat (concubinaj), din ... (vezi toată discuția)