avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturile concubinului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturile concubinului

Am cumparat un apartament pe numele meu si din economii personale plus ajutor de LA parinti.In present ma aflu intr-o relatie de concubinaj.In cazul unei despartiri concubinul are vre- un drept asupra imobilului?Mentionez ca el nu e trecut in acte si nu a contribuit LA cumpararea imobilului.Multumesc!P.S.Suntem in aceasta relatie de concubinaj de 9 ani.
Cel mai recent răspuns: Katyy@ , utilizator 19:19, 16 Februarie 2017
Nu are si nu poate pretinde vreun drept asupra imobilului.
Insa, poate solicita la un moment dat contravaloarea unor eventuale imbunatatiri ale imobilului la care a participat. (daca a participat si are dovezi in acest sens)

Concubinul nu are niciun fel de drept asupra imobilului cumparat de dvs., dar s-ar putea sa incerce sa obtina drept daca v-ar actiona in instanta!
MULTUMESC MULT PENTRU RASPUNS! SE POATE FACE VRE.UN ACT LA NOTAR SAU AVOCAT IN CARE EL SA DECLARE CA IN MOMENTUL DESPARTIRII EL NU ARE NICI O PRETENTIE?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi in urma relatiei de concubinaj karamell karamell Buna ziua! Sunt intr-o relatie de concubinaj de 4 ani si jumatate.As dori sa stiu ce drepturi are partenerul meu pe viitor,in conditiile in care casa si toate ... (vezi toată discuția)
Succesiune concubin vs mostenitor marius_vlad marius_vlad Buna ziua, As dori sa va consult in urmatoarea problema: In martie 2009, mama mea a decedat . Aceasta a avut o relatie de concubinaj de aproximativ 20 ani cu ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa concubinaj ContSters97117 ContSters97117 Nu stiu daca problema mea se incadreaza in acest domeniu ,dar incerc totusi sa va adresez cateva intrebari in speranta ca imi veti putea raspunde, sau eventual ... (vezi toată discuția)