avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Activitate danny974€

Activitate danny974€

Buna ziua .
Acum 2 zile am cumpărat un autoturism înscris în marea Britanie UK , de la un domn. Am făcut contract de vânzare cumpărare , am conversațiile cu dânsul pe watsap , poze la buletinul lui. Exact cum se face când cumperi un lucru .
ASTAZI la doza zile distanță a venit politia la poarta aratandumi că pe gps apare mașina la mine în curte și că trebuie să mi-o ridice apărând că ,,bun pentru confiscare`` am incercat sa îl sun pe băiatul de la care am cumpărat mașina are telefonul închis
La porțile am dat contractul conversatia după watsap și buletinul vânzătorului
Iar polițistul Mia zis că o să mi se facă dosar penal pentru tăinuire
INTREBAREA MEA ESTE :
DE CE SA MI SE FACA DOSAR DACA EU SUNT CUMPARATOR DE BUNA CREDINTA DEMONSTATND ACEST FAPT SI CE POT PATII IN ASEMNEA CAZ
va mulțumesc
Deci pot cumpara Cash din afara țării de orice suma ?
BUNA SEARA
SUNT ADMINISTRATOR INTR-O FIRMA CU COMERȚ PIESE AUTO SECOND HAND
EU DE OBICEI CUMPĂRAM DIN GERMANIA SAU ANGLIA PIESE AUTO IN CARE MINSE FĂCEA CONTRACTE DE VÂNZARE DE 7000€ 8500€ 9000€ etc
MENȚIONEZ CA EU CUMPĂR DE LA PERSONAE FIZICE ȘI TREBUIE SA CUMPĂR CU CASH ( oamenii nu au încredere ca o sa le între banii in câteva zile și nici eu sa le plătesc înainte )
VREAU SA ÎNTREB DACĂ LEGEA CE SA DAT ACUM CU CUMPĂRARE CASH DE 5000 Roni pe zi se aplica și in afara țării
Discuție ART 95
Am citit pe un site la ART 95
Dispunea diminuarea obligațiilor a persoanei de subsupraveghere
Eu am obligația de a nu conduce autoturisme care necesita permis de conducere
Ce pot face ca sa îmi scoată aceasta obligație ? Mulțumesc
Răspuns la discuția Încredințare volan
Deci nu am ce sa fac o sa stau 2 ani fără permis ?

Duca Oana a scris:

Da. Deci e si definitiva. Si vi s-a impus aceasta obligatie.
Răspuns la discuția Încredințare volan
l pedeapsa de 1 an închisoare pentru infracţiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere În baza art. 83 C. pen. amână aplicarea pedepselor stabilite inculpaţilor pe durata termenului de supraveghere de 2 ani, stabilit potrivit art. 84 Cod penal. În baza art. 85 alin. (1) C. pen. obligă inculpaţii ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Gorj la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea lor; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor lor de existenţă. În baza art. 85 alin. 2 lit. g) Cod penal pe durata termenului de supraveghere impune inculpaţilor obligaţia de a nu conduce vehicule pentru care este obligatorie deţinerea permisului de conducere. În baza art. 83 alin. (4) C. pen. atrage atenţia inculpaţilor asupra dispoziţiilor art. 88 C. pen. În baza art. 274 alin. 1 Cod procedură penală obligă inculpaţii la plata cheltuielilor judiciare în sumă de 500 fiecare, ocazionate de soluţionarea fondului. Cheltuielile judiciare ocazionate de soluţionarea apelului rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică de la 18.06.2020.
Spuneti exact solutia, pt. ca ati spus 2 solutii diferite. Amanarea aplicarii pedepsei sau suspendarea sub supraveghere? Au regim juridic diferit.

Va salut
Pe data de de 01 04 2016 am dat iubitei mele mașina sa o conducă pe un drum de țara neiluminat și neasfaltat ( eu crezând ca nu este drum public )
Se face ca am fost opriți de un echipaj de poliție și ni sa făcut dosar penal
Menționez ca iubita mea era in școala de șoferi și după 3 Zille avea sa dea orașul( a luat permisul atunci )
Acum pe 18 06 2020 ( eu de atunci pana acum am avut permis și eu și
Iubita mea ) sa terminat procesul și mama ales și eu și iubita mea cu 1 an cu suspendare și amânarea aplicări pedepsei pe o durata de 2 ani de zile
Pe acea foaie îmi scrie ca impune inculapatilor dreptul de a nu conduce un vehicul care necesita permis de conducere
Eu încă am permisul in buzunar ,
Întrebarea mea este pe acest timp de 2 ani de zile voi avea voie sa conduc ? Sau dacă mi se ia permisul de conducere pot face ceva sa mi-l recuperez ( Menționez ca eu sau iubita mea nu am avut
niciodată permisul suspendat pe perioada procesului )
Mulțumesc