Am o situatie, vreau sa imi dau demisia cu acordul partilor pentru a nu mai sta in preaviz.
In cazul in care seful, nu imi aproba demisia si eu sunt nevoita sa plec deoarece mi-am gasit un alt loc de munca la care trebuie sa incep in perioada imediat urmatoare, care sunt solutiile, cum pot pleca fara a fi afectata in vreun fel?
Se mai desfac contractele cu litera "i " ?
Ok,inteleg ca este legal, insa departamentul de resurse umane nu trebuia sa aduca la cunostinta angajatilor faptul ca pe acea perioada contractul le va fi suspendat?
In e-mailul lor in care informau faptul ca programul de lucru va fi redus a specificat ca recurg la aceasta varianta pentru a nu fi nevoiti sa intram in somaj tehnic sau sa ne fie suspendat contractul de munca (fapt care s-a intamplat).
Buna ziua,
Lucrez la o firma de transport, iar pe lunile mai si iunie am avut programul redus,am lucrat 4 zile din 5.In informarea primita de la departamentul HR s-a mentionat ca "Am incercat sa nu afectam major veniturile tuturor, dar mai ales sa nu mergem pe masura suspendarii de contracte de munca..." in acest sens nu ni s-a dat nici un document de semnat ci s-a hotarat de catre reprezentantul legal al firmei.
Ieri insa, am solicitat un extras din REVISAL si am observat la detalii suspendare, ca in zilele in care am fost libera in cele 2 luni (8 zile mai precis) contractul meu este suspendat ,
De exemplu pe data de 15.05.2020 apare suspendat ,apoi pe data de 16.05.2020 se ridica suspendarea.
Avand in vedere ca nu am fost informata sub nici o forma despre faptul ca voi avea contractul suspendat in zilele respective si nu am semnat nici un document in acest sens, este legal?