avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Activitate Iorga Ina

Activitate Iorga Ina

Indrumari juridice : inchidere balcon in 2023
Buna ziua. Luand in considerare emiterea in 2023 a Codului amenajării teritoriului, urbanismului și construcțiilor doresc sa inchid o logie de la apartament cu pereti rabatabili de sticla. Este incontinuu curent, praf si zgomot, desi acesta este plasat la etajul 3. Nu poate fi folosita in nici un anotimp. Cand sufla vantul - in acelasi timp dinspre Nord si dinspre Est - se aude un suierat puternic, perdeaua de la camera cu logie se ridica incontinuu si senzatia de disconfort acustic creste. Logia se afla la intersectia a doua strazi, pe fiecare aflandu-se cate un bloc inalt de 7,8 etaje. Se creeaza astfel un curent de aer destul de puternic in aceasta zona.
Va rog sa ma indrumati cu argumente legale din aceasta noua lege din 2023 in proiectarea acestei amenajari. Eu nu reusesc sa identific informatiile care imi pot folosi mie.
• Ce am voie sa fac in acest sens ?

• Am nevoie de acordul asociatiei de proprietari pentru a concretiza inchiderea logiei ? Are 3 laturi pe exterior si 2 in interior. Tot in logie se afla aerul conditionat.
Apartamentul este intr-un bloc nou care a fost finalizat in august 2021. Oare dezvoltatorul are un cuvant de spus?

• As avea nevoie sa aflu care poate fi perioada in care acesta se poate opune lucrarii pe care am nevoie sa o intreprind.

Am in vedere realizarea acestui “proiect” si de catre alti locatari daca acestia doresc sa inchida si dansii balcoanele. Presupun ca situatia e asemanatoare pe toata linia. La parter, proprietarii sustin déjà ideea mea. As dori insa sa stiu cum pot proceda ca sa reusesc punerea in practica a acestei actiuni. In asteptarea unui raspuns, multumesc pentru atentia acordata. Iorga Ina
Buna ziua. Intentionez sa cumpar un loc de parcare la nivelul -2 al unui bloc recent finalizat. Ce acte sa cer dezvoltatorului pentru a fi informata cat mai mult in legatura cu potentialele riscuri/ neplaceri care pot sa apara ? Mentionez ca am cerut si am primit un plan de apartamentare al subsolului in cauza. In speranta ca voi primi un raspuns in timp util, multumesc pentru atentia acordata
In anii 2019 si 2020 am platit impozit sume mai mari decat impozitul pe care il aveam de platit. Pe siteul ANAF erau niste sume care nu corespundeau de loc realitatii. Dupa ce am platit in 2020 pentru anul 2019, 2 sume, una la CASS si alta la impozit, am inteles ca este vorba de o eroare (care n-a fost rectificata nici pana azi, 28.05 2021). Cei de la taxe si impozite mi-au spus anul trecut, in 2020, sa nu mai iau in considerare sumele inregistrate acolo.
In iulie 2020 am facut cerere de compensare si desi am fost la fisc si in toamna si iarna 2020, februarie 2021, mai 2021, cererea de compensare din iulie 2020 nu a fost prelucrata. Ce consecinte pot avea datorita acestui fapt si ce pot face ca aceasta cerere sa fie finalizata? In asteptarea unui raspuns, multumesc pentru atentie. Iorga Ina, persoana fizica
In ORDINUL Nr. 187/2018 din 22 ianuarie 2018 la articolul 4.2. este precizat faptul ca Autoritatea sau instituţia publică verifică încadrarea în termenul legal de prescripţie a
dreptului de a cere compensarea sau restituirea sumelor în cauză, respectiv în termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naştere dreptul la restituire.

Intrebarea mea este urmatoarea : cand se considera ca a luat naştere dreptul la restituire ?
Anul in care am platit in plus sau anul cand am primit notificarea de la ANAF ?