avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Activitate triagis1

Activitate triagis1

Buna ziua,
Societatea, la data de 31.12.2022 are total venituri mai mari de 500000 euro, dar mai mici de 1000000 euro.
Sunt 2 asociati care au procente de participare 75% si 25%.
Acesti 2 asociati mai au o societate cu procent de participare 50%, 50%, care este platitoare de impozit pe venit microintrepinderi si indeplineste toate conditiile ca in 2023 sa ramana tot asa.
Intrebarea este:
Societatea care are venituri cuprinse intre 500000 euro si 1000000 euro la data de 31.12.2022 poate ramane platitoare de impozit pe venit microintrepinderi, sau trece la impozit pe profit incepand cu 01.01.2023?
Multumesc.
Discuție Vanzare cereale
Societatea recolteaza porumb in cantitate de 385 to. Il vinde mai departe clientului, direct de pe camp in cantitate de 385 to. Dar clientul are pretentia sa-i facturez cantitatea de 358 tone (cantitatea utila dupa ce o selecteaza si o usuca). Eu cred ca, clientul ar trebui sa se inregistreze cu cantitatea de 385, dupa care dupa toate procesele de conditionare sa se scada cu cantitatea de 27 tone. Eu daca ar trebui sa facturez cantitatea de 358 tone as ramane pe stoc cu diferenta care practic nu mai exista. Cum e de facut?

Buna ziua, Am primit o instiintare de la Casa jud. de asigurari de sanatate cum ca imi refuza achitarea concediului medical de maternitate pe luna iulie 2021 cu motivatia ca nu am demonstrat achitarea CAM.

- completați, vă rog, în mesajul următor -
Buna ziua,
Pentru amplasarea unei baraci demontabile pe un teren proprietate personala este necesara obtinerea unei autorizatii de constructie?
Buna ziua,
As dori sa stiu daca o salariata aflata in concediu crestere copil pana la 2 ani poate fi trimisa in somaj si procedura. Adica se respecta pasii: 1 Hotarare AGA desfiintare post, 2.Preaviz de incetare CIM cu 20 zile lucratoare inainte de a se intoarce din CCC, 3.Incetare suspendare CCC concomitent cu desfacerea CIM conf. art.65 alin (1). ? Multumesc.