avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1238 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Vanzare cereale
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Vanzare cereale

Societatea recolteaza porumb in cantitate de 385 to. Il vinde mai departe clientului, direct de pe camp in cantitate de 385 to. Dar clientul are pretentia sa-i facturez cantitatea de 358 tone (cantitatea utila dupa ce o selecteaza si o usuca). Eu cred ca, clientul ar trebui sa se inregistreze cu cantitatea de 385, dupa care dupa toate procesele de conditionare sa se scada cu cantitatea de 27 tone. Eu daca ar trebui sa facturez cantitatea de 358 tone as ramane pe stoc cu diferenta care practic nu mai exista. Cum e de facut?
Ultima modificare: Vineri, 11 Noiembrie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Mihail Croitoru , Avocat 16:50, 11 Noiembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din punct de vedere juridic așa pare sa fie corect cum Spuneti dumneavoastră. Dumneavoastră vindeți o cantitate e treaba cumpărătorul ce face mai departe cu bunul, cum îl valorifica sau cum îl procesează. Cantitatea vândută de dumneavoastră e cea bruta.

V ar putea ajuta și un contabil aici.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti un contract de vanzare/furnizare in care sa specificati clauzele in mod concret.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Umiditate cameliasilvia cameliasilvia Buna ziua , Puteti sa ma ajutati cu inregistrarile contabile si actele necesare pentru urmatoarea situatie: exportam 22.04 tone, clientul din serbia ... (vezi toată discuția)
Tva la plata in lei a arendei romeo200564 romeo200564 O societate comerciala plateste arenda in lei la diferite persoane de la care a arendat teren agricol. Societatea comerciala platitoare de TVA colecteaza TVA ... (vezi toată discuția)
Marfa retur- vanduta pe bon fiscal loredana.m loredana.m buna ziua, am o firma care are 2 gestiuni :cu ridicata si cu amanuntul. La vanzarea cu amanuntul am clienti care se trezesc ca le mai raman materiale si pe ... (vezi toată discuția)