Societatea recolteaza porumb in cantitate de 385 to. Il vinde mai departe clientului, direct de pe camp in cantitate de 385 to. Dar clientul are pretentia sa-i facturez cantitatea de 358 tone (cantitatea utila dupa ce o selecteaza si o usuca). Eu cred ca, clientul ar trebui sa se inregistreze cu cantitatea de 385, dupa care dupa toate procesele de conditionare sa se scada cu cantitatea de 27 tone. Eu daca ar trebui sa facturez cantitatea de 358 tone as ramane pe stoc cu diferenta care practic nu mai exista. Cum e de facut?
Din punct de vedere juridic așa pare sa fie corect cum Spuneti dumneavoastră. Dumneavoastră vindeți o cantitate e treaba cumpărătorul ce face mai departe cu bunul, cum îl valorifica sau cum îl procesează. Cantitatea vândută de dumneavoastră e cea bruta.
Umiditate
cameliasilvia
Buna ziua ,
Puteti sa ma ajutati cu inregistrarile contabile si actele necesare pentru urmatoarea situatie:
exportam 22.04 tone, clientul din serbia ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.