Buna ziua!
Acum 3 ani, am fost chemată la DIICOT, fiind suspecta intr-un dosar de consum droguri risc și mare risc. La momentul respectiv am declarat faptul ca am consumat (in scop recreativ) însă nu am fost percheziționată și s-au gasit substanțe asupra mea. Menționez ca am fost pusa sub urmărire penală.
De curând am primit o citație, si ar trebui sa ma prezint la judecătorie, citație din care am înțeles ca se dorește renunțarea urmăririi penale.
Întrebarea mea este: La ce ar trebui sa ma aștept după înfățișarea mea la judecătorie ? Ar trebui sa mi se furnizeze acasa (prin posta?) hotararea si ordonanța privind clasarea? - menționez ca nu locuiesc la adresa din CI, si am depus si cerere privind transmiterea actelor de procedura la alta adresa (cerere care exista deja la dosar).
De asemenea, am înțeles ca va exista o cheltuiala de judecată suportata de partea civilă, și trebuie sa achit pe baza hotărârii.
Ar putea sa îmi fie furnizat vreun document prin posta, atâta timp cât am solicitat modificarea adresei?
Multumesc anticipat!
Recent, am fost implicata intr-o urmarire penala fiind suspecta pentru savarsirea infractiunii de detinere de droguri de risc si mare risc pentru consum propriu, fara drept. Am fost sunata de catre un inspector de la Crima Organizata, dand ulterior declaratii impotriva unui inculpat. Nu am fost perchezitionata si asupra mea nu s-au gasit astfel de substante, doar am declarat faptul ca sunt consumatoare.
Ce repercursiuni pot avea in acest caz ? Se va aplica o amenda penala? Voi mai fi solicitata spre a da inca o declaratie?