avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua! Acum 3 ani, am fost chemată la DIICOT, ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua! Acum 3 ani, am fost chemată la DIICOT, fiind suspecta ...

Buna ziua!
Acum 3 ani, am fost chemată la DIICOT, fiind suspecta intr-un dosar de consum droguri risc și mare risc. La momentul respectiv am declarat faptul ca am consumat (in scop recreativ) însă nu am fost percheziționată și s-au gasit substanțe asupra mea. Menționez ca am fost pusa sub urmărire penală.
De curând am primit o citație, si ar trebui sa ma prezint la judecătorie, citație din care am înțeles ca se dorește renunțarea urmăririi penale.
Întrebarea mea este: La ce ar trebui sa ma aștept după înfățișarea mea la judecătorie ? Ar trebui sa mi se furnizeze acasa (prin posta?) hotararea si ordonanța privind clasarea? - menționez ca nu locuiesc la adresa din CI, si am depus si cerere privind transmiterea actelor de procedura la alta adresa (cerere care exista deja la dosar).

De asemenea, am înțeles ca va exista o cheltuiala de judecată suportata de partea civilă, și trebuie sa achit pe baza hotărârii.
Ar putea sa îmi fie furnizat vreun document prin posta, atâta timp cât am solicitat modificarea adresei?
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 6 Septembrie 2023
adapopescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: adrian@13 , utilizator 08:14, 6 Septembrie 2023
Bună dimineața! In situația dumneavoastră, practica majoritară a parchetelor este aceea de a renunța la urmărirea penală. Pentru confirmarea acestei soluții se sesizeaza instanța competentă material și teritorial. Parerea mea este aceea că, la dosarul dumneavoastră, există un minim de probe din care rezultă că ati consumat substanțe interzise. Soluția de renunțare la urmarirea penală nu poate să fie dată doar pe baza declarației dumneavoastră de recunoaștere a consumului. In mod sigur vi se va comunica soluția instanței, care in proporție de 98% este de admitere a propunerii parchetului. De asemenea, dacă nu primiți soluția la adresa pe care ati precizat-o in cerere ( se mai intamplă să fie erori de comunicare), puteti merge la arhiva instantei, depuneti o cerere si vedeti dosarul. Tot la arhiva instantei faceti cerere sa vi se elibereze copii după orice inscris doriti din dosar ( costă 50 de bani pagina). In prima faza, cel mai rapid mod de a vedea ce a decis instanța este consultarea minutei pe portalul instanțelor de judecata. [ link extern ] .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posesie substante ilegale Tedy_r2 Tedy_r2 Salut, Am fost prins de catre jandarmerie, alaturi de un prieten cu 2 jointuri. acestia ne-au dus la cea mai apropriata sectie unde ne-au luat ... (vezi toată discuția)
Proceduri dosar penal ContSters249161 ContSters249161 Buna ziua! Mi s-a deschis acum 1 an o urmarire penala pe Legea 161/2003, Art 42 (3). Acum 2 luni mi s-a suplimentat urmarirea penala si ptr violare de ... (vezi toată discuția)
Am fost prins cu un grinder care conținea aproximativ 0.2 grame de marijuana Utilizator 2212 Utilizator 2212 Am fost prins de jandarmi. Aveam în buzunar acest grinder în care era foarte putina cantitate. Mi au scris declarația. Le am spus ca am fost abordat pe ... (vezi toată discuția)