Buna ziua!
Mi s-a deschis acum 1 an o urmarire penala pe Legea 161/2003, Art 42 (3). Acum 2 luni mi s-a suplimentat urmarirea penala si ptr violare de corespondenta Art 195 CP. Tot atunci am fost chemat sa mi se prezinte dosarul in vederea inaintarii catre judecata. Acum constat ca sunt actionat doar ptr violare de corespondenta.
Dar:
- violarea de corespondenta nu e de competenta parechetului care cerceteaza prima infractiune
- instanta care va judeca nu are competenta teritoriala nici in ce priveste inculpatul si nici partea vatamata
- desi am primit citatia ptr instanta, nu am primit SUP ref la prima acuzatie de la diicot
Veti putea contesta la primul termen de judecata regularitatea actului de sesizare a instantei (rechizitoriul). Aratati problemele legate de competenta si de pierderea din vedere a primei infractiuni.
Vi s-a comunicat o copie a rechizitoriului?
Instanta este obligata ca la primul termen de judecata sa va comunice o copie a rechizitoriului.
Daca vreti puteti lua cunostinta din arhiva de rechizitoriu. Este posibil sa va fi trimis in judecata pt ambele infractiuni, dar sa nu fi prins in citatie aceste invinuiri.
La primul termen cu procedura completa este obligatorie discutarea regularitatii actului de sesizare.
Daca v-ati s himbat domiciliul si nu ati anunat e posibil sa se fi finalizat procesul.
Cautati pe portalul instantelor.
Probabil ca ati primit o pedeapsa cu suspendare daca nu sunteti arestat.