avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Daca procurorul nu permite studiul dosaruluiu ce ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Daca procurorul nu permite studiul dosaruluiu ce trebuie facut?

Ca parte vatamata nu mi se permite accesul la dosarul penal. Motivul este acela ca in curand(nu stiu exact ce inseamna in curand in termeni juridici) se va finaliza urmarirea penala. Dosarul treneaza fara rezultate de mai bine de doi ani. Cererea pe care am depus-o pentru studiu dosar imi va fi respinsa si mi se va comunica in scris acest lucru. Asa mi s-a spus de la secretariatul parchetului.
Este legal ce mi se intampla?
Cel mai recent răspuns: florindbro , utilizator 17:19, 14 Aprilie 2011
Da, fiindca urmarirea penala nu are caracter public fiind o faza in care se aduna probe , iar organele de cercetare penala trebuie sa se asigure ca nimeni nu va incerca sa faca ceva pentru zadarnicirea aflarii adevarului .La terminarea urmaririi penale, invinuitului /inculpatului i se va prezenta materialul de urmarire penala , iar acesta va putea face noi cereri si propune noi probe.Daca nu va face acest lucru, se va emite rechizitoriul, va fi trimis in judecata, ioar din acel moment partile in proces au acces la dosar...
Care este termenul legal de instiintare a partii vatamate pe care il are procurorul, pentru rezolvarea unei plangeri penale depuse, care este termenul de editare a rezolutiei NUP, SUP, sau Rechizitoriu ?????
Nu cred ca este un termen legal. Procurorii pot face ce vor. Cel putin asa s-a intamplat in cazul de mai sus. Cred ca doar CEDO mai reglementeaza aceste termene, dar doar la modul de "rezonabil", un termen foarte vag.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

..instanta desfinteaza rezolutiile procurorului -retrimite pentru iup !! tutu12 tutu12 Intr-un dosar penal ajuns in Instanta in urma rezolutiilor de NUP a procurorului ,respectiv primprocurorului , [b]Instanta admite plangerea ,desfinteaza ... (vezi toată discuția)
Plângere la instanþã contra rezoluþiei procurorului respinsã. Marcualb Marcualb Ce trebuie sa fac in continuare ? Buna ziua ! Am facut o plangere penala in 2006 pentru: deposedare de contract, abuz in serviciu, fals intelectual si uz ... (vezi toată discuția)
Dosar penal –rechizitoriu si urmari proces_ro proces_ro Sunt reclamant intr-un dosar penal, care este inca la politie de un an. Ofiterul care face cercetarile mi-a spus ca dosarul va fi curand inaintat la parchet. ... (vezi toată discuția)