Am facut o plangere penala in 2006 pentru: deposedare de contract, abuz in serviciu, fals intelectual si uz de fals. Acest dosar de cercetare penala s-a impartit in 2 si eu ma refer acum la dosarul disjuns, in 2008, in care s-a cercetat abuzul in serviciu, fals intelectual si uz de fals. In acest dosar am primit NUP la inceputul acestui an. Am facut plangere impotriva rezolutiei procurorului de caz si mi s-a respins plangerea de prim-procuror.
(Mentionez ca in dosarul acesta de cercetare invinuitul a fost urmarit penal in baza unui mandat propus de anchetator si aprobat de procurorul de caz de atunci, timp de 1 an si ceva, pana la sfarsitul lui 2011, cand dosarul a fost mutat la alt procuror de caz care l-a scos pe invinuit de sub urmarire penala pronuntand rezolutia NUP pe care am primit-o)
In continuare am facut plangere in instanta impotriva rezolutiei de NUP.
Dosarul penal a fost judecat in 3 sedinte publice, si dupa o amanre de 2 saptamani s-a dispus respingerea planagerii, printr-o Hotarare definitiva, in 6.08.2013.
Intreb : de ce definitiva daca a fost judecata in instanta de fond? Astfel mi-a obturat posibilitatea de a folosi calea ordinara a recursului. Pana la aceasta data nu s-a redactat Hotararea.
Am citit cate ceva despre caile de atac extraordinare.. dar cred ca ceea ce am inteles eu este ..simplist adica incorect.
Mentionez ca in dosar este o erore care consta in trimiterea de catre instanta catre institutia in care este invinuitul, o adresa prin care i se cerea, la solicitarea mea din sedinta publica, sa depuna un material care lamurea ca a avut loc un abuz in serviciu din partea invinuitului-fost director, in care (adresa a instantei) este mentionat un alt dosar decat cel in cauza si o alta data de prezentare a materialului cerut, prin sept., cand va avea termen dosarul respectiv, probabil.
Cu toate acestea materialul a ajuns la dosar meu dar INCOMPLET LIPSIND TOCMAI CEEA CE AM CERUT si am specificat faptul ca este incomplet, in sedinta publica. Nu stiu ce s-a scris in incheierea de sedinta pentru ca nu am mai avut acces la dosar.
Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine ce se poate face in continuare in cazul meu, si va multumesc pentru ajutor.
Aşa este legea, în cazul plângerilor la instanţă contra rezoluţiilor procurorului nu mai există cale de atac.Ar fi existat cale de atac dacă s-ar fi judecat fondul cauzei, adică dacă s-ar fi emis rechizitoriu, iar inculpatul ar fi fost trimis în judecată.
Va multumesc pentru raspuns.
Dar,
revin, si zic, chiar si in cazul in care in dosar instanta de judecata a comis o greseala, in cheierea de sedinta, solicitand in acest dosar un document pentru alt dosar care nU ARE NICI o legatura cu dosarul in cauza, tot nu pot face nimic eu, ca parte vatamata ?
Efectiv dosarul s-a judecat (in afara de dosarul de cercetare atasat) si in baza unui document (inscris) destinat altui dosar ?
Am omis sa va spun in postarea anterioara ca in cele 3 sedinte publice s-a judecat fondul cauzei.
Nu e posibil ca legea sa nu ofere o portita ..
Practic Judecatoria si-a 'aparat' Parchetul care este infiintat pe langa ea, comportandu-se ca un sindicat.
Oare nu e normal ca in cazul de fata in care exista o GRESEALA in inscris, FACUTA DE INSTANTA si existenta in dosar, sa fie posibil ca dosarul sa fie inaintat unei instante superioare, Tribunal, care nu are 'datorii' fata de Parchetul propriu Judecatoriei care l-a 'albit' pe faptuitor ?
Va rog sa nu va suparati ca insist dar procurorii nu sunt ...zei.
Va multumesc pentru raspuns