avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Hotarare penala de trimitere dosar la procuror
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Hotarare penala de trimitere dosar la procuror

1.Am primit hotararea pena prin care instanta admite plangerea , si desfiinteaza NUP procuror
2.Vreau sa stiu calea mai rapida sa nu se mai tergiverseze dosarul de catre procurorul de caz ( si asa a stat 8 luni de zile la ei degeaba) eventual urmarirea penala sa se faca in arest pentru 29 zile. Este vorba de infractiunile de fals,uz de fals,fals intelectual,abuz in serviciu, fals in declaratii . Astept raspuns urgent si eventual un mudel de cerere ca parchet pentru trimitere in judecata mai rapid.
Cel mai recent răspuns: Silvia Renate Mihai , Avocat 16:51, 9 Februarie 2010
Nu exista un termen de solutionare in faza urmaririi penale dar procurorul este obligat sa se conformeze dispozitiilor date de instanta fata de plangerea dvs.(art.278 ind.1 c.proc.pen). De asemenea, tot organul de cercetare penala hotaraste daca cercetarea va continua in stare de libertate sau in arest.
Nu exista o cerere cu un continut standard, ea se formuleaza si se motiveaza in functie de fiecare caz in parte, in acest sens ,consultati un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura incepere urmarire penala lonita lonita Buna ziua, in legatura cu o plangere penala inaintata politiei, daca dupa efectuarea cercetarilor politistul a inaintat dosarul catre procuratura cu ... (vezi toată discuția)
Neinceperea urmaririi penale gradescu gradescu de cite ori se poate da neinceprea irmaririi penale intr-un dasar? pina la aceasta data mi s-a dat de doua ori nup si acum s-a redeschis iarasi urmarirea ... (vezi toată discuția)
E recomandat sa trimit o cerere de tergiversare a dosarului penal ... Alina Avila Alina Avila E recomandat sa trimit o cerere de tergiversare a dosarului penal ,ținând cont ca de 3 ani se afla cercetarea in rem ? (vezi toată discuția)