Buna ziua,
in legatura cu o plangere penala inaintata politiei, daca dupa efectuarea cercetarilor politistul a inaintat dosarul catre procuratura cu propunerea de NEincepere a urmaririi penale, ce se poate face totusi pentru a se incepe urmarirea penala si a trimite in judecata pe cel care a comis infractiunea?
Consider ca cercetarile agentului de politie au fost superficiale si nu s-a tinut cont de toate probele depuse.
Dosarul se inainteaza cu o propunere, care in cazul dvs. este de NUP.
Parchetul insa poate confirma sau infirma propunerea organelor de cercetare penala.
Prin urmare, asteptati solutia procurorului si in functie de aceasta, aveti la indemana procedura prev. de art .278 c.proc.pen si cea prev.de art 278 ind.1 c.proc.pen., respectiv plangere la procurorul ierarhic superior in termen de 20 de zile de la comunicare si apoi daca solutia este mentinuta, plangere la instanta impotriva rezolutiilor sau ordonantelor procurorului de netrimitere in judecata.
Da, aveti dreptul de a va plange pentru NUP dar este bine sa stiti ca daca se va respinge plangerea si veti ajunge la instanta veti mai avea de platit catre stat 200 lei sau chiar mai mult...in total...
Da, si eu am avut un caz similar si am ajuns la proces impotriva solutiei data de parchet. Desi am introdus toate probele care imi dadeau dreptate mie, am obtinut o solutie de respingere, Deci - o eroare judiciara. Fiind in penal, solutia este definitiva si irevocabila. Deci :
1. Corb la corb nu-si scoate ochii !
2. N-au vrut sa recunoasca faptul ca cercetarea judiciara a fost nu numai superficiala dar si neprofesionista. S-au "ascuns" in spatele unei solutii definitive si neatacabile (cod procedura penala).
In continuare, am expus cazul la CSM si astept rezultatul inspectiei judiciare din CSM.
Si eu am ajuns la proces impotriva solutiei date de parchet,obtinand o solutie de respingere si n-am stiut ca termenul de recurs este doar de cinci zile de la judecarea cauzi, eu asteptand sa primesc acasa hotararea prin posta!In felul acesta n-am mai avut acces la o instanta superioara! In cazul meu a fost "pedepsita" cu amenda administrativa o batrana pentru declaratii mincinoase, fals si uz de fals, dar primarul, secretarul si functionarul de la primarie care au semnat Anexele 5 si 6 falsificate (era scoasa rubrica" participanti la identificarea imobilului" si cea in care se arata Protocolul in baza caruia se eliberau) au primit NUP, la fel si notarul! Am platit si expertiza judiciara prin care se arata ca aveam dreptate, si am ramas cu banii dati! Macar pentru neglijenta trebuia ca sa i se aplice o sanctiune cel putin salariatului! Dar nu s-a gasit niciun" acar Paun"!