Buna am si eu o problema daca se poate sa ma ajutati am facut o plangere penala la parchet privind distrugere,incalcarea dreptului de proprietate,organul de cercetare penala si-a terminat atributiile dandu-mi un raspuns ca astabilit vinovatia pers respective,a inaintat parchetului dosarul ,iar procurorul nu avrut sa ne de-a nici un raspuns daca s-a inceput sau nu urmarirea penala,am fost in audienta cand era program cu publicul sa vad care e situatia dosarului si de ce nu il trimite spre judecare,insa nu am fost primiti de procuror,tin sa precizez ca pers respectiva este un bugetar cu functie importanta,am facut mai departe la prim procuror privind tergiversarea dosarului deoarece au trecut cateva luni de cand politia si-a incheiat cercetare si ni sa rspins ca nefondata,dar tot nu s-a specificat nup sau iup,am facut mai departe la procurorul superior dupa care acestia au inaintat la curtea de apel si ni s-a spus ca este inadmisibila plangerea,ce pot face pot inainta la curtea de casatie si justitie pentru a pune dosarul pe rol deoarece nu vor sa ne dea nici un raspuns cat pot tine dosarul musamalizat,sunt dispusa sa merg cat de departe deoarece doresc sa obtin o dreptate am termen de facut mai departe,pot sa dau eu in judecata si sa se ceara dosarul de la parchet?va multumesc
cercetare penala s-a terminat dupa 8luni dupa ce am depus plangerea iar din noiembrie de cand s-a terminat nu putem primi nici un raspuns prim procurorul spunand ca e incomplet dosarul.aceasta pers a intrat pe teren fara a rezilia un contract ,fara a exista o hotarare judecatoreasca de evacuare distrugand tot ce aveam
Faceti o cerere prin care sa va fie comunicat stadiul cercetarilor.
Este normal ca s-a respins de Curte plangerea.Asa e legea.Nu declarati recurs pentruca se va respinge in baza legii...
Foprmulati memoriu la Procurorul General al Romaniei,explicand situatia dvs si atitudinea procuorilor la care v-ati referit,atasand la acesta copii de pe memoriile depuse,
Formulati in copie acelasi memoriu la CSM-Sectia Procurori.
In termen de 20 de zile de la primirea solutiei aveti posibilitatea sa va adresati cu plangere procuorului ierarhic superior celui care a efectuat cercetarile.
Organul de urmarire penala sesizat in vreunul din modurile prev. de art.221 C.proc.pen. dispune prin rezoluţie începerea urmaririi penale,daca nu exista vreunul din cazurile prev. de art.10 cu exceptia lit. b ind.1.Procurorul care exercita supravegherea activitatii de cercetare penala confirma in 48 ore rezolutia intocmita de organul de cercetare penala ( art. 228 alin.4 C.proc.pen.),ocazie cu care acesta ia la cunostinta de actele de la dosar.Daca s-a propus o solutie de neurmarire penala,iar procurorul este de acord cu propunerea o confirma şi copie dupa rezolutia motivata se comunica persoanei care a facut sesizarea.In consecinţa,daca nu vi sa comunicat nimic,ori dosarul a fost restituit la poliţie pentru completarea cercetarilor,ori a fost luat in ancheta proprie de procuror.Solutia,plângere pentru tergiversarea cercetarilor,care oricum se rezolva doar de procuror.Succes.
Ce urmeaza?
liviuu
Care este parcursul unei plangeri penale?
plangere penala, - organ de cercetare (politist), - rezolutie procuror, - contestatie rezolutie la prim-procuror, - ... (vezi toată discuția)
Distrugere
dan_bcdro
acu 2 luni unii mi-au spart geamurile la masina si au lovit-o cu pietre si pari.De atunci dosarul acesta sta la postul de politie.Agentul responsabil cu ... (vezi toată discuția)