O pers. a fost agresata fizic. Are certificat medical precum ca are nevoie de 40-50 de zile de ingrijri medicale. La acel moment a facut plangere la politie...au trecut 3 luni de cand am facut plangerea la politie si acestia nu au facut nici un act..nici nu l-au chemat pe individ la politie.
Pot sa fac o plangere direct la Parchet, chiar daca am facut la politie? sau plangerea de la politie ajunge in final la Parchet sa imi dea o rezolutie..
Pot sa fac plangere direct la instanta?? fara sa astept vreun rasp de la politie??
care e cursul cererii mele? politie - parchet - instanta??
Plangerea se face la politie si in final ajunge la Parchet...direct la instanta nu se poate; un dosar de acest gen dureaza destul de mult, insa ar fi bine sa mergeti si sa solicitati un raspuns cu privire la stadiul dosarului si urgentarea acestuia.
Cursul procedural : politie-parchet si daca rezolutia procurorului este de trimitere in judecata - instanta.
Asteptati raspunsul de la politie, aveti dreptul de a depune cereri, memorii, de a cere probe, de a face plangere la Parchet pentru tergiversare ,etc. Consultati un avocat.
Plangerea isi va urma traseul normal,dupa terminarea cercetarilor(administrarii de probe) la politie ,va fi trimis la parchet cu o propunere de neincepere a urmaririi penale sau de terminare a urmaririi penale.
In urma analizarii probatoriilor,procurorul care supravegheaza instrumentarea cauzei se va pronunta asupra solutiei,care mai poate fi si de restituire a dosarului catre politie pentru completarea cercetarilor
Daca vreti sa ii grabiti un pic formulati mai multe cereri de urgentare a cercetarilor si solicitati raspuns in legatura cu evolutia dosarului. Cu cat ii intrebati mai des cu atat mai degraba vor finaliza cercetarile
Distrugere
dan_bcdro
acu 2 luni unii mi-au spart geamurile la masina si au lovit-o cu pietre si pari.De atunci dosarul acesta sta la postul de politie.Agentul responsabil cu ... (vezi toată discuția)