avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... o intrebare_plangere penala pentru vatamare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

o intrebare_plangere penala pentru vatamare

O pers. a fost agresata fizic. Are certificat medical precum ca are nevoie de 40-50 de zile de ingrijri medicale. La acel moment a facut plangere la politie...au trecut 3 luni de cand am facut plangerea la politie si acestia nu au facut nici un act..nici nu l-au chemat pe individ la politie.

Pot sa fac o plangere direct la Parchet, chiar daca am facut la politie? sau plangerea de la politie ajunge in final la Parchet sa imi dea o rezolutie..

Pot sa fac plangere direct la instanta?? fara sa astept vreun rasp de la politie??

care e cursul cererii mele? politie - parchet - instanta??

multumesc
Cel mai recent răspuns: DOINA NEMES , Avocat 18:44, 12 Iulie 2010
Plangerea se face la politie si in final ajunge la Parchet...direct la instanta nu se poate; un dosar de acest gen dureaza destul de mult, insa ar fi bine sa mergeti si sa solicitati un raspuns cu privire la stadiul dosarului si urgentarea acestuia.

avocat Radu Stan
Cursul procedural : politie-parchet si daca rezolutia procurorului este de trimitere in judecata - instanta.
Asteptati raspunsul de la politie, aveti dreptul de a depune cereri, memorii, de a cere probe, de a face plangere la Parchet pentru tergiversare ,etc. Consultati un avocat.
mergeti dvs la politie si interesati-va in ce stadiu este plangerea care ati depus-o.
Plangerea isi va urma traseul normal,dupa terminarea cercetarilor(administrarii de probe) la politie ,va fi trimis la parchet cu o propunere de neincepere a urmaririi penale sau de terminare a urmaririi penale.
In urma analizarii probatoriilor,procurorul care supravegheaza instrumentarea cauzei se va pronunta asupra solutiei,care mai poate fi si de restituire a dosarului catre politie pentru completarea cercetarilor
Daca vreti sa ii grabiti un pic formulati mai multe cereri de urgentare a cercetarilor si solicitati raspuns in legatura cu evolutia dosarului. Cu cat ii intrebati mai des cu atat mai degraba vor finaliza cercetarile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis retinut in urma unui accident balanionut balanionut In 2010 in august am facut un accident. In procesul verbal au zis ca e vina mea si mi-au retinut permisul. Cand a avut loc eu am fost transportat la spital si ... (vezi toată discuția)
Distrugere dan_bcdro dan_bcdro acu 2 luni unii mi-au spart geamurile la masina si au lovit-o cu pietre si pari.De atunci dosarul acesta sta la postul de politie.Agentul responsabil cu ... (vezi toată discuția)
Ancheta prelungita stefan_000 stefan_000 am un dosar, la udriste, pentru alcoolemie 1.05 in sange, cercetarea se afla in desfasurare de peste un an si 5 luni. Cum pot face sa urgentez finalizarea ... (vezi toată discuția)