avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis retinut in urma unui accident
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis retinut in urma unui accident

In 2010 in august am facut un accident. In procesul verbal au zis ca e vina mea si mi-au retinut permisul. Cand a avut loc eu am fost transportat la spital si s-a inceput urmarirea penala. In octombrie m-au chemat la politie sa dau delclaratie ca nu vreau sa incep urmarirea penala impotriva mea. Iar de atunci si pana azi nu am reusit sa fac rost de rezolutia finala. Ce tot asteapta? Exita vreo modalitate sa aflu ce se intampla cu dosarul meu?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:22, 26 Ianuarie 2011
Am uitat sa precizez ca eu sunt din Focsani si accidentul s-a petrecut in sectorul 6 din Bucuresti. Am fost in Focsani la politie si au vazut accidentul in baza de date dar dosraul meu e in Bucuresti la fel si permisul si sa merg la Parchet. Am fost la parchet prima data inainte sa ma duc in Focsani si mi-au zis ca ei nu stiu nimic sa ma duc la ofiterul ce se ocupa cu dosarul meu dar e de negasit. Are program selectiv. Prolema este ca stau de foarte mult timp si am nevoie de permis sa plec in afara tarii si nu stiu ce sa ma mai fac si asa am amanat de 2 ori plecarea din cauze asta.
Formulati o cerere prin care solicitati sa vi se emita o adeverinta care va acorda dreptul sa circulati pana la terminarea cercetarilor,la procurorul care supravegheaza urmarirea penala.
Cererea se formuleza la fiecare 30 de zile,iar cand cauza ajunge in instanta acaeasta se adreseaza magistratilor de la Judecatoria Sectorului 6,la fiecare 30 de zile.
Am o dovada prin care pot sa circul in tara. Dar in afara Romaniei nu pot merge tot cu aceasta dovada.
Decizia de incepere a urmaririi penale se face in urma savarsirii unei infractiuni. Aceasta decizie ramane in sarcina politistului de la cercetari penale, cand constata ca sunt intrunite conditiile necesare, si poate fi anulata daca pe parcursul cercetarilor descopera ca s-a interpretat gresit sau de catre procuror.
Concluzia este ca nu va invita nimeni sa declarati ca nu vreti sa se inceapa actiunea de urmarire penala. Nu aveti acest drept in acest moment.
Recomandare: mergeti la Biroul Cercetari Penale al politiei Sector 6, iar acolo, indiferent ca politistul in cauza este sau nu, un lucrator de la acel birou este obligat sa va dea relatiile de care aveti nevoie. In alternativa, cerere la comandantul politiei sectorului 6, prin care cereti sa fiti informat cu privire la starea dosarului dvs.
Am fost astazi si am vorbit cu agentul ce se ocupa cu cazul meu.
S-a uitat pe un registru si mi-a zis ca de pe data de 07.10.2010 dosarul este la parchet. Acum problema ramane cat poate sa dureze caci eu chiar am dat o declaratie in care am scris ca nu vreau as depun plangere impotriva mea si in concesinta sa nu inceapa urmarirea penala. Asa mi-a zis si domnul de la cercetari. Mi-a mai zis ca ar fi trebuit sa se fi terminat pana acum dar cand am fost saptamana trecuta la parchet si am intrebat daca dosarul a ajuns toti se uitatu la mine si mi-au zis sa ma duc la ofiter. Nu exista vreo posibilitate sa ma duc la parchet sa cer relatii acolo?sa intreb de dosar daca mai dureaza pana se solutioneaza. Exista vreo lege care sa accelereze aceste cercetari? Adica a intrat legea noua si aici? care presupune o solutionare mai rapida a dosarelor?

Alte discuții în legătură

Accident auto stanciustefan stanciustefan Buna ziua ! Pe data de 12.12.2008 am fost implicat intr-un accident de circulatie in Sectorul 1 soldat cu avarierea a unui autoturism care era stationat pe ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie - dreptul de a mai conduce autoturismul kmD kmD [b] Cautand pe Internet despre problema mea am dat de acest site si m-am gandit sa incerc si aici gasirea unui raspuns concludent. Fara sa va ocup ... (vezi toată discuția)
Urgentarea solutionarii cauzei ovidiussmmi ovidiussmmi Buna Ziua,,,,Am facut si eu un accident cu auto victima si in urma accidentului mi sa retinut permisul in vederea cecetarilor, la 2 luni si ceva dupa accident ... (vezi toată discuția)