Buna ziua ! Pe data de 12.12.2008 am fost implicat intr-un accident de circulatie in Sectorul 1 soldat cu avarierea a unui autoturism care era stationat pe strotuar!Nu consumasem bauturi alcoolice , nu depasisem limita de viteaza , pur si simplu a derapat masina intr-o depasire !In masina stationata era o domnisoara care a fost transportata la spital pt investigatiile medicale specifice , nefiind internata !La politie , dupa multe insistente si ore pierdute prin sectie , mi-au zis ca nu imi vor lua permisul dar il vor retine pana la finalizarea anchetei ! Mi-au dat dovada pt 15 zile , dupa care urma sa o prelungesc dar dupa ce am facut cerere de prelungire (23 decembrie) am umblat pana pe 20 ianuarie pe la politie dar fara rezultat !Tot imi ziceau ca nu a venit aprobarea de la procuror,ba se uitatau pe niste liste,ba ma trimiteau la biroul de cercetari penale sa intreb pe acolo...si asa am ramas si fara dovada neputand sa mai muncesc !Daca masina cu care eram nu era a sefului meu (masina pe firma) asta nu ar fi fost problema dar acum acesta din urma vrea sa ma dea in judecata pt furtul si distrugerea autoturismului (nu avea casco) chiar daca masina nu avea RAR`ul facut in romania iar in momentul in care sa produs accidentul eu eram in interes de serviciu (mergeam la RAR sa fac inmatricularea)!Domnisoara pe care am accidentato nu avea nimic vizibil...nici o zgarietura nici o vanataie...am fost cu ea la spital si i-am platit razele dupa care ea a fost la IML pt ca asa e procedura !Politistul care ancheteaza cazut a zis ca , in "termen" de o luna de zile , trebuie sa se prezinte la sectie cu certificatul medicolegal iar in functie de asta se decide daca o sa mai fiu cercetat penal sau nu! Eu acum dupa o luna si ceva de la accident nu stiu absolut nimic despre dosar , la politie imi zice sa ma duc la procuror sa intreb , nu mi sa zis cine e procurorul , unde trebuie sa merg , sau ce trebuie sa fac ! Domnisoara nu imi raspunde la telefon , seful vrea sa ma dea in judecata , eu sunt panicat , nu am servici (din "cauza" politiei sau procurorului) si nu stiu nimic despre dosar si/sau ce trebuie sa fac !!! In cazul acesta unde si cui trebuie sa ma adresez pt a afla in ce stare e dosarul si daca mai sunt cercetat penal pt accident?Care sunt prevederile legale pt cazul in care seful meu vrea sa ma dea in judecata?Daca domnisoara nu avea nici o trauma vizibila si nu a stat nici o ora in spital poate avea mai mult de 10 zile de ingrijiri medicale? Va Multumesc Anticipat !
Incadrarea juridica e tinuta de nr de ingrijiri medicale mentionate in certificatul medico-legal.Dvs va puteti interesa de stadiul actelor de cercetare , astfel incat sa aveti posibilitatea organizarii apararii.
Cu un numar de sub 10 zile de ingrijiri medicale nu poate fi angajata raspunderea penala a dvs.
Prietene , nu vreau sa te descurajez insa...tre buie sa te inarmezi cu FOARTE MULTA RABDARE si pregatit de drumuri dese la militie (Politie este altceva, la noi inca nu s-a inventat) si Parchet. FI ATENT CARE SUNT PASII : Prima data militia face un dosar preliminar pe care il trimite la Parchet pentru a i se da un...numar. Se intoarce de la Parchet la militie, la Udristei, la sectorul in care s-a produs fapta. Apoi stai ca acel dosar trebuie ALOCAT unui militian, nu merge treaba asa repede... Mai apoi, militianul te invita pe tine si pe cealalta parte la declaratii. Dupa asta , trimite dosarul inapoi la Prchet, Acolo, aceeasi belea cu ALOCAREA dosarului unui procuror... Abia dupa asta il mai analizeaza si nea' procuroru' si urmare a datelor din dosar poate sa ceara noi probe, audieri etc dupa care da o decizie, adica alba sau neagra: Ori trimite dosarul mai departe in Instanta si urmeaza sa te judeci si sa aflii de partea cui este dreptatea ori da neinceperea urmaririi penale si s-a terminat. VA TREBUI SA TE DUCI PE LA CELE DOUA INSTITUTII, PARCHET SI militie CA SA TE INTERESEZI PE UNDE ITI E DOSARUL SI CUI I-A FOST ALOCAT ,DACA A FOST ALOCAT CUIVA!!! Asta o sa te omoare ca drum si ca nervi! Se mai poarta si raspunsul " noi l-am trimis, dosarul trebuie sa fie la Procuratura" sau invers! Pregateste-te pentru o durata de 6 - 12 luni, poate mai mult... Din pacate, asta este procedura si nimeni nu respecta termenele legale de raspuns sau de anchetare. Unii pentru ca nu exista stipulat un termen legal de ancheta, altii pentru ca au foarte multe dosare pe cap... Asa ca... Mult succes!
"altruistul" Iti multumesc foarte mult ! maine dimineata am sa merg la parchet sa ma informez despre dosar . Cand am fost la politie la inceput mi sa zis ca dosarul e la parchet pt a i se da un nr... apoi a ajuns inapoi la politie de unde a plecat iar la parchet pt a ... plimba hartiile probabil..O sa merg sa vad care e treaba , oricum stiam ca o sa dureze mult dar atata timp cat mai este o sansa sa-mi iau permisul inapoi pot astepta si 6 luni (3-4 luni maxim a zis politia)! In prima faza seful de birou a zis ca nu`mi va suspenda permisul ci imi va da doar o amenda si 3 puncte de penalizare .. asta daca , dosarul nu mai e penal ! O sa mai postez aici dupa ce aflu ceva ... nu de alta dar stiu ca sunt si altii ca mine care habar nu au de ce trebuie sa faca !