avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Nelamurire in legatura cu un accident mai vechi!!!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Nelamurire in legatura cu un accident mai vechi!!!

In urma cu vreo 4 ani am avut un accident cu victima !Eu ma aflam la volan si fiind intuneric si ningea abundent mi-a aparut in fata masinii un biciclist nesemnalizat,foarte beat,care mergea pe bicicleta in zig-zag pe drumul public!L-am vazut tarziu ,l-am claxonat si am incercat sa-l evit,dar acesta s-a dezechilibrat si a cazut cu bicicleta lovindu-se cu capul de capota masinii mele!A fost internat la spital!Eu aveam asigurare casco la masina si am bagat-o la reparat pe cheltuiala asiguratorului!Asigurarea mi-a facut masina!Cand a iesit din spital victima a mers la IMl si a primit certificat medico-legal cu 1-2 zile ingrijiri medicale!A venit victima cu mine la politie si a dat declaratie ca nu are pretentii la nimic din partea mea si a recunoscut ca era beat!Dupa ce a ajuns dosarul meu la parchet mi s-a trimis acasa instiintare de neinceperea urmaririi penal!Toate bune si frumoase pana aici! La vreo 4 luni dupa asta Firma de asigurari a dat victima accidentului in judecata pt recuperarea banilor pe care i-a platit pt reparatia masinii mele la service!Victima nu a fost de acord sa plateasca!
Acum dupa vreo 4 ani victima a primit somatie acasa ca daca nu plateste dauna i se va pune sechestru pe bunurile din casa!Acum intervine marea problema!Victima a venit la mine cu un consilier juritic si mi-a zis sa platesc eu acei bani pe reparatia masinii ,iar daca nu platesc o sa ceara redeschiderea cazului de la accident si o sa fiu cercetat penal!Victima spune acum ca si-a scos certificat medico-legal dupa aia ,in care are 45 zile de ingrijiri medicale,iar daca nu platesc acei bani spune ca va cere sa fiu cercetat penal pt nustiu ce vatamare corporala sau tentativa de omor!
Vin cu intrebarea la d-voastra ,daca se mai poate redeschide un caz dupa 4 ani ,care sa-mi creeze probleme!Nu as vrea sa am vreo pata in cazier!Ce ma sfatuiti sa fac?Sa platesc acei bani la asigurare?Eu mi-am platit ratele la asigurare si nu cred ca ar fi normal sa platesc tot eu reparatia masinii fiind asigurare casco!
Acel consilier a venit la mine si mi-a zis aceste lucruri doar pt intimidare ,oare?Astept cat mai repede un raspuns de la voi pt ca nu pot dormi nici noapte!#-oVa nultumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: li_a_she , utilizator 21:41, 22 Mai 2009
Lipseste ceva din prezentarea dvs.
Accident cu victima in urma cu 4 ani.?!
Sa facut constatarea de catre organele de politie si daca da ,ce solutie sa dispus?!
Tardiva solicitarea ...?!
Nu aveti de ce sa va faceti probleme.
Daca ar fi fost vorba de peste 60 de zile de ingrijire poate ar fi trebuit sa va faceti probleme dar asa...
A recunoscut ca nu are pretentii, ati primit NUP.
Stati linistit, a venit doar sa va sperie pentru ca este disperat. Probabil ca cei de la asigurari ii cer multi bani.
filipstelian a scris:

Lipseste ceva din prezentarea dvs.
Accident cu victima in urma cu 4 ani.?!
Sa facut constatarea de catre organele de politie si daca da ,ce solutie sa dispus?!
Tardiva solicitarea ...?!

Constatarea s-a facut de organele de politie,apoi victima a mers la sediul politiei si a dat declaratie precun ca nu are pretentii fata de mine(sofer)!Apoi politia a trimis dosarul la parchet si acolo s-a dispus NUP!
La asigurari victima are de plata suma de 729 ron!Se mai poate deschide un dosar la care s-a dat NUP ,dupa atata timp?Se poate sa se recerceteze cazul?Mai e valabil certificatul medico -legal pe care sustine ca l-a scos dupa ce s-a dat NUP?La dosar exista un certificat medico-legal cu 1-2 zile ingrijiri medicale!Pot depune o plangere penala impotriva acelui consilier si a victimei?Consider ca aceste persoane ma hartuiesc si ma santajeaza ,ca sa ma faca sa platesc eu acea dauna la asigurari!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier mikiutza mikiutza In urma cu aproape 2 ani am avut un accident de circulatie cu victime !Eu ma aflam la volanul masinii mele iar pe aceeasi directie de mers, se deplasa un ... (vezi toată discuția)
Accident rutier... kino kino Buna ziua as avea si eu o intrebare,dar inainte de a va adresa intrebarea trebuie sa va explic situatia prin care trec. Am avut un accident rutier in care eu ... (vezi toată discuția)
Accident marius7777 marius7777 mergeam cu masina in localitate si a intrat in mine un tigan beat, accident cu victima; 2 zile spitalizare, cercetarile politiei sunt ca aveam 40km/h (dupa ... (vezi toată discuția)