avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier...

Buna ziua as avea si eu o intrebare,dar inainte de a va adresa intrebarea trebuie sa va explic situatia prin care trec.
Am avut un accident rutier in care eu am intrat pe o strada fara sa ma asigur,in momentul aceste din partea stanga a intrat in mine o masina care dupa coleziune a intrat pe contrasens si a lovit o a treia masina care circula regulamentar.Din urma acestui accident au rezultat 4 victime.Victimile din prima masina au intrat in spital...una din ele fiind ezternata a doua zi iar celalta peste 3 zile dar ambele au declarat ca nu au nici un fel de pretentie din partea mea.Victimele din a doua masina au stat in spital o singura noapte dupa care sau externat pe propria raspundere parasind localitate in care fusesera internate.Una avea arcada sparta si alta fractura de clavicula.
As vrea sa stiu ce probleme as putea sa am?
Masinile erau asigurate si proprietari isi vor primi bani dar aici vine o alta intrebare,cei de la asigurari ma pot da in judecata pentru asi recupera bani de la mine?
Va rog sa imi raspundeti daca va pricepeti in astfel de cazuri.

Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 16 Septembrie 2009
kino, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 14:23, 20 Septembrie 2009
evident ca firmele lor de asigurari pot sa isi recupereze banii de la dvs.
in rest cu victimele, vedeti dvs sa nu le vina pofta sa ceara daune. depinde si cat timp a trecut de la acccident.

av.m.vasilescu
Daca exista asigurare CASCO si in temeiul acesteia intervine despagubirea,asiguratorii isi recupera banii de la asiguratorul dv(sunteti persoana vinovata si aveti o asigurare de raspundere civila)
De asemenea,daca persoanele vatamate pretind despagubiri,sunt si acestea acoperite prin polita de asigurare.
Doar in situatia in care cuantumul daunelor ar depasi maximul sumelor asigurate,trebuie sa veniti in completare cu acea suma de bani.
Necunoscan numarul de zile de ingrijiri medicale pe care le-au necesitat victimele dvs,nu vor exista probleme din punct de vedere penal,daca acestea obtin sub 20 de zile de ingrijiri medicale
Totusi acestea se pot indrepta impotriva dvs. printr-o actiune civila in pretentii,conf.art.998 -1000 c.civ.pentru a fi dezdaunate pentru pagubele suferite ca urmare a accidentului.
De asemeni,daca ar ramane numarul de zile de ingijiri medicale la care va referiti,veti fi sanctional contraventional cu suspendarea permisului de conducere conform prevederilor Codului Rutier.
Ultima modificare: Vineri, 18 Septembrie 2009
Radu Gabrian, Mediator
Persoana care a suferit fractura de clavicula poate sa isi scoata certificat medico-legal , si chiar daca nr de zile de ingrijiri medicale acirdate este mai mic 60 de zile , poate face plagere penala impotriva dvs in termen de 60 de zile de la accident .La fel si persoana cu arcada sparta .
La fel si persoana cu arcada sparta .

Mai mult , daca numarul de ingrijiri medicale depaseste 60 de zile , mentionate in certificatul medico-legal , actiunea penala, in mod obligatoriu , e pusa in miscare din oficiu.Insa impacarea partilor inlatura raspunderea penala si in acest caz.

Sunt mai multe persoane vatamate , deci , in cazul infractiunii de vatamare corporala din culpa , suntem in prezenta unui concurs ideal de infractiuni .

Si , impacarea e personala .Trebuie sa aiba loc cu fiecare parte vatamata , incat sa fie inlaturata in integralitate raspunderea penala.

Retragerea plangerii penale opereaza in rem (cu privire la infractiune).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto , vatamare corporala, procedura stanpatitul stanpatitul Buna ziua, din pacate ma vad nevoit sa apelez la cunostintele d-voastra, pentru a ma lamuri cu cateva aspecte: In urma cu aproximativ o luna de zile o ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa-nelamurire danieln danieln buna, as dori daca se poate un sfat cu privire la urmatoarea problema: in urma cu o luna, am pierdut controlul autoturismului din cauza unei gropi si am ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu lovire pieton user551 user551 Am fost implicat intr-un accident rutier eu fiind vinovat de producerea acestuia. Mai exact am lovit din spate un autoturism care oprise la trecerea de ... (vezi toată discuția)