Buna ziua!
Mi s-a deschis acum 1 an o urmarire penala pe Legea 161/2003, Art 42 (3). Acum 2 luni mi s-a suplimentat urmarirea penala si ptr violare de corespondenta Art 195 CP. Tot atunci am fost chemat sa mi se prezinte dosarul in vederea inaintarii catre judecata. Acum constat ca sunt actionat doar ptr violare de corespondenta.
Dar:
- violarea de corespondenta nu e de competenta parechetului care cerceteaza prima infractiune
- instanta care va judeca nu are competenta teritoriala nici in ce priveste inculpatul si nici partea vatamata
- desi am primit citatia ptr instanta, nu am primit SUP ref la prima acuzatie de la diicot
robert si...penal: nu e cazul de nici o judecare anterioara cu sau fara prezentza mea, necum vreo condamnare. mi se pare ciudat si la dna gerberga dar...tot ce e posibil...desi mi se pare improbabil, pe portal fiind la fel, doar 195.
Ca sa aflati sigur trebuie sa platiti un avocat care sa aiba delegatie si sa se informeze.
In raport de informatiile primite ati primit raspuns.
Platiti un avocat si veniti apoi cu informatii pe forum.
Poate ca nici nu veti mai reveni pe forum pentru ca avocatul ar putea sa va lamureasca.
robert_12: Multumesc! Ceea ce intrebam era daca intr-un dosar penal in care exista 2 acuzatii conexe pentru care s-a deschis urmarirea penala, eu fiind informat despre deschiderea acestei urmariri la date diferite pentru fiecare dintre cele 2 acuzatii, este posibil ca dosarul sa fie inaintat instantei doar pe una dintre acuzatii. Si care ar fi procedura parchetului privind o eventuala renuntare din partea lor la cealalta acuzatie.
In cazul meu, prezenta primei acuzatii, cea de infractiune informatica la care se conecta si a doua acuzatie, de violare de corespondenta, justifica cercetarea dosarului si eventual inaintarea lui catre judecata de catre diicot.
Dar, renuntarea acestora la prima acuzatie (si aici as fi dorit sa aflu procedura-SUP? comunicare?) face ca a doua acuzatie ptr care am fost deferit instantei sa nu mai fie de competenta lor, ci de competenta parchetului teritorial in care partea vatamata isi are domiciliul. Astfel consider ca era normal ca diicot sa trimita dosarul parchetului teritorial urmand ca acesta sa se pronunte daca exista elementele necesare trimiterii mele in judecata si anume la Judecatoria teritoriala a partii vatamate sau a invinuitului/inculpatului.
Instanta la care a fost deschisa acum actiunea nu are competenta teritoriala nici relativ la partea vatamata si nici relativ la inculpat. Multumesc
Normal ar fi fost sa cunoasteti incadrarea pt care ati fost trimis in instanta, deoarece ar fi trebuit - cel putin teoretic - sa va fi fost prezentat materialul de urmarire penala, cu conditia sa va fi prezentat.
Daca au renuntat la una dintre acuzatii aceasta se face printr-o scoatere de sub urmarire penala, prin rechizitoriu.
desigur ca m-am prezentat ptr a mi se prezenta materialul de urmarire penala in vederea inaintarii catre judecare. de fapt cand m-am prezentat in acest scop mi s-a adus la cunostinta ca mi-au fost suplimentate acuzatiile si cu 195. curios ca ptr prima, la care pesemne au renuntat, m-au tinut urmarit penal 2 ani dar ma dau in judecata ptr a2a pe care au inventat-o pe genunchi in ultimul moment. ok. deci ziceti ca sup-ul ptr prima ar trebui sa fie cuprins in rechizitoriul ptr a doua... Multumesc frumos!