Care este lățimea minimă a unei șosele betonate pe strada unui sat? Au fost betonate drumurile unui sat prin fonduri PNDL. Problema este că lățimea acestora este de aproximativ 3,5m. Vreau să știu dacă se încadrează în standarde sau trebuie să semnalez un potențial furt din fonduri?
Bună ziua. Întrebarea mea ține de drepturile primăriei unei comune. Recent s-au făcut construcții pe o stradă alăturată, ceea ce a schimbat cursul apei din fața casei mele și a dus la adunarea apei pe drum. Menționez că fiind un drum lăturalnic, șanțul din fața casei a fost făcut doar de la jumătatea acestuia (nu a existat inundație timp de 18 ani, pănă la schimbarea cusului). De asemenea niciunul dintre drumurile lăturalnice nu are șanț, doar cele pe străzi numerotate și recunoscute oficial. Fără a ne anunța, primăria a început să excaveze șanțul pentru a-l mări, lovind podul pe care se iese cu mașina și o instalație privată de scurgere a apei în șanț Au promis că repară, dar nu au reparat. Acum au decis că vor face un șanț prin fața casei fără acordul nostru, distrugând total podul. Este legal ceea ce fac, sau sunt îndreptățit să îi dau în judecată?