avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Are primăria dreptul de a modifica șanțuri și ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Are primăria dreptul de a modifica șanțuri și poduri fără acordul locatarilor?

Bună ziua. Întrebarea mea ține de drepturile primăriei unei comune. Recent s-au făcut construcții pe o stradă alăturată, ceea ce a schimbat cursul apei din fața casei mele și a dus la adunarea apei pe drum. Menționez că fiind un drum lăturalnic, șanțul din fața casei a fost făcut doar de la jumătatea acestuia (nu a existat inundație timp de 18 ani, pănă la schimbarea cusului). De asemenea niciunul dintre drumurile lăturalnice nu are șanț, doar cele pe străzi numerotate și recunoscute oficial. Fără a ne anunța, primăria a început să excaveze șanțul pentru a-l mări, lovind podul pe care se iese cu mașina și o instalație privată de scurgere a apei în șanț Au promis că repară, dar nu au reparat. Acum au decis că vor face un șanț prin fața casei fără acordul nostru, distrugând total podul. Este legal ceea ce fac, sau sunt îndreptățit să îi dau în judecată?
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iulie 2020
IJMarur, utilizator

Alte discuții în legătură

Poarta de acces rezerva stefanpopovici stefanpopovici Am cumparat o casa la curte care comunica cu 2 strazi infundate. Exista o poarta (considerata principala) pe strada X, strada pe care figureaza si locuinta. ... (vezi toată discuția)
Servitute? nicu_dulcesti nicu_dulcesti buna ziua,locuinta mea se afla pe un teren,intravilan, curti constructii plus gradina, in aval de drumul national.In 1966 s-au facut lucrari de modificare ... (vezi toată discuția)
Zid sprijin strada cimpeanumihai cimpeanumihai Zidul de sprijin al unei străzi ,zid aflat pe proprietatea mea a căzut peste acoperișul casei mele ,distrugandul Primăria a făcut în anii precedenți ... (vezi toată discuția)