avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1274 soluții astăzi
Forum Activitate mcn1970

Activitate mcn1970

Am un autoturism pe care doresc sa il vand. Mi s-a spus ca dacă folosesc modelul de contract oficial, nu mai am nevoie de fiscal. Impozitul auto e plătit pe tot anul dar doamna de la ghiseu nu vrea sa imi puna viza pe contractul oficial de vânzare cumpărare auto daca nu plătesc si impozitul pe casa.
E un abuz sau am fost prost informat?
Mentionez ca nu am fost la fisc pentru a o trece pe rolul fiscal si, evident, nici nu am înmatriculat-o pe numele meu inca.
Cum as putea proceda in această situație pentru a schimba proprietarul?

ynocentta a scris:

Vanzatorul nu mai poate incheia documente deoarece in baza contractului de vamnzre cumparare incheiat cu dv din motive financiare a solicitat radierea auto de pe rolul sau fiscal,respectiv nu mai figureaza proprietar vehicul,nu mai poate sa va prezinte certificat fiscal obligatoriu pentru incheierea documentului de transmitere drept de proprietate bun mobil

am cumparat un auto, am semnat contractul, predat banii, totul ok. nu am facut inca niciun demers privind inscrierea la primarie si inmatriculare. as vrea sa schimb proprietarul inainte de acestea. ce ar trebui sa fac? refacut contractul cu cel de la care am cumpărat?
Mulțumesc

Adrian ALBU a scris:

Puteți.

Sunt asociat la o firmă declarata inactiva de ANAF.
La aceasta firma nu am fost administrator, director si nu am reprezentat firma.
Pot fi asociat unic la o altă firma?
Asociatul unui SRL dar care nu este administrator poate fi considerat reprezentant legal al societatii?
deci asociatii care nu sunt administratori nu pot fi reprezentanti legali in lipsa unui mandat expres dat de AGA. zic bine?

Emilika40 a scris:

Societatea este administrată de unul sau mai mulţi administratori, asociaţi sau neasociaţi, numiţi prin actul constitutiv sau de adunarea generală (art. 197 Legea nr. 31/1990 a societăţilor comerciale). Dreptul de a reprezenta societatea aparţine fiecărui administrator, afară de stipulaţie contrară în actul constitutiv (art. 75 Legea nr. 31/1990 a societăţilor comerciale). Dacă actul constitutiv dispune ca administratorii să lucreze împreună, decizia trebuie luată în unanimitate; în caz de divergenţă între administratori, vor decide asociaţii care reprezintă majoritatea absolută a capitalului social. Pentru actele urgente, a căror neîndeplinire ar cauza o pagubă mare societăţii, poate decide un singur administrator în lipsa celorlalţi, care se găsesc în imposibilitate, chiar momentană, de a lua parte la administraţie (art. 76 Legea nr. 31/1990 a societăţilor comerciale).

[ link extern ]

Care sunt in accepțiunea legii reprezentanții legali ai unui SRL?
din ce am vazut in OUG din 2015 zice ca reprezentanții legali au cazier fiscal. nu este precizat asociatii. asociatii nu pot fi reprezentanți legali in lipsa unui mandat al AGA, in opinia mea

george-neagu a scris:

Da, nu puteti sa va deschideti inca o alta firma. În cazierul fiscal al persoanelor fizice (asociaţilor şi reprezentanţilor legali sau desemnaţi ai persoanelor juridice, adica administratorii) se înscriu informaţii privind faptele sancţionate de legile fiscale, contabile, vamale, precum şi cele care privesc disciplina financiară.

Sunt doar asociat nu si administrator la un SRL ca a fost declarat inactiv de ANAF. Voi avea cazier fiscal pentru asta? Întreb pentru ca vreau sa fac o firma.