avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Activitate lunajoy

Activitate lunajoy

stie cine vare este temeiul in care sumele neutilizate s-ar reporta pt. anul urmator?
iar perioada de acordare a somajului de prelungeste datorita faptului ca am fost in concediu medical sau ramane acceasi care a fost stabilita initial?
as dori sa stiu daca in perioada in care beneficiez de somaj pot sa-mi iau concediu medical
As dori sa stiu care sunt demersurile ce trebuiesc facute de angajator, potrivit legii pentru instituirea intreruperii temporare a activitatii...

in legatura cu ordonanta 28/2009 care prevede ,,Indemnizaţiile de care beneficiază salariaţii, de minimum 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat, plătite din fondul de salarii, pe durata întreruperii temporare a activităţii angajatorului prevăzută la art. 53 alin. (1) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificările şi completările ulterioare, nu sunt incluse în veniturile salariale şi nu sunt impozabile, pentru o perioadă de cel mult 3 luni în anul 2009, în înţelesul impozitului pe venit prevăzut de Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare''-daca nu sunt considerate venituri de natura salariala, trebuiesc intocmite state de plata, cum se platesc?
multumesc pentru informatii...

As vrea sa stiu care este temeil legal a ceea ce tocmai ati spus (privitor la concediul medical si concediul de odihna)

ceva mai specific...ce se intampla daca in timpul concediului de odihna, persoanele se imolnavesc?...
sunt indreptatiri acestia sa aduca un certificat medical si sa beneficize totusi de intreg concediul de odihna (cele 21 de zile)

care este temeiul legal in baza caruia doar lucratorii care au vechime de minim 12 luni beneficiaza de concediu de odihna?

mersi
As dori sa stiu ce legi au prevederi de genul cate zile de concediu anual se acorda
Stiu ca exista unele prevederi în codul muncii insa am nevoie de unele prevederi mai specifice...

mersi
Răspuns la discuția eliberare cazier
Am aflat direct de la sursa numita Inspectoratul general de politie ca nu pot sa-mi ridic din Bucuresti cazierul, deoerece mi-a expitarat viza de flotant, asadar ma vad in situatia de a strabate 500 de kilometri pana in zona natala pentru a-l lua.#-ointrebarea este il pot lua din orasul natal (Campulung Moldovenesc ar fi el), sau este necesar sa ma deplasez pana la inspectoratul judetean de politie Suceava?(aceasta ar fi o varianta pe care am auzit-o vehiculandu-se).
Traiasca Romania si institutiiile ei care functioneaza in slujba cetatenilor!=D>
Răspuns la discuția eliberare cazier
as putea sa dovedesc ca domiciliez in sectorul 5 de exemplu cu contractul de inchiriere sau este absolut necesara viza de flotant?
nu sunt din bucuresti.exista posibiliatea sa-mi pot ridica de aici cazierul?mentionez ca mi-a expirat viza de flotant daca aceasta ar fi avut vreun rol important in obtinerea acestuia.multumesc