avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 257 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... suspendarea somajului in perioada de concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

suspendarea somajului in perioada de concediu medical

as dori sa stiu daca in perioada in care beneficiez de somaj pot sa-mi iau concediu medical
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 16:09, 19 Mai 2009
in lege nu se prevede o asemenea situatie, insa nu puteti cumula indemnizaia de so0maj cu indemnizatiaztia pentru comcediu medical
Da, pe perioada cat sunteti somer, puteti beneficia de concediu medical. Perioada de acordare a indemnizatiei de somaj se suspenda pe perioada cat sunteti in concediu medical, reluandu-se la data cand sunteti din nou "apt de munca". Certificatul de concediu medical se depune la ALOFM -ul la care sunteti in evidenta.
iar perioada de acordare a somajului de prelungeste datorita faptului ca am fost in concediu medical sau ramane acceasi care a fost stabilita initial?
Normal ca prin suspendare, se prelungeste.
Confirm si eu ceea ce v-a spus colega pakos, si mai adaug 2 indrumari:

1. Daca sunteti in primele 6 luni de somaj, sa solcitati de la vechiul loc de munca adeverinte cu veniturile brute realizate in ultimele 6 luni de activitate, adeverinta pe care sa o depuneti atasat la concediul medical la ALOFM.
Aceasta pentru ca in modul de calcul al medicalului intra si aceste venituri (din ultimele 6 luni de la data acordarii concediului medical).

2.Dupa terminarea concediului medical trebuie sa faceti la ALOFM cerere de repunere in plata a indemnizatie de somaj, somajul se reia da la data la care faceti aceasta cerere de repunere in plata dupa suspendare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical anacami2 anacami2 buna ziua.o prietena are urmatoarea problema. a fost depistata cu caner mamar , iar din 21.07 va incepe chimioterapia.problema este urmatoarea: cu 25iunie ni ... (vezi toată discuția)
Concediu medical flaviutzza flaviutzza imi puteti spune va rog frumos de ce acte sau ce trebuie sa fac pentru a intra in concediu medical pe perioada somajului?? multumesc (vezi toată discuția)
Concediu medical in timpul somanjului nicole28C nicole28C as avea si eu o intrebare- se poate lua concediu medical in timp ce te aflii in somaj si daca da cat este contumul acestuia si cine il plateste.Multumesc (vezi toată discuția)