avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu medical

imi puteti spune va rog frumos de ce acte sau ce trebuie sa fac pentru a intra in concediu medical pe perioada somajului?? multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:36, 12 Decembrie 2010
trebuie mers la somaj pentru adeverinta cu zilele de concediu medical pe care le-ati avut in ultimele 12 luni , apoi cu aceasta adeverinta se merge la medicul care va da concediul medical iar cu acest concediu se merge iarasi la somaj pt inregistrarea lui.

si se sta la cozi , ca traim in Romania
nu am mai fost niciodata in concediu medical, a fost primul loc de munca la care am lucrat 1 an , firma sa inchis iar acum am intrat in primul meu somaj... in acest caz cum trebuie sa procedez pentru a intra in medical pe perioada somajului?
Daca medicul va solicita adeverinta de salariat, in locul acesteia duceti adeverinta de la Agentia de somaj ca beneficiati de indemnizatie si sunteti asigurata astfel la sanatate.
Certificatele medicale se duc la somaj care, in locul indemnizatiei, va va plati concediul medical.
In perioadele in care va aflati in concediu medical se suspenda somajul si il veti continua dupa aceea, perioada de acordare a indemnizatiei prelungindu-se.
Care este formula de calcul a indemnizatiei de concediu medical pe care o primeste un somer ?
1. Se face media zilnica a veniturilor pe cele 6 luni premergatoare acordarii concediului medical si se inmulteste cu numarul de zile lucratoare din perioada de concediu medical.
2. In veniturile pe 6 luni intra si indemnizatia de somaj.

Alte discuții în legătură

Concediu medical dupa somaj (sarcina 7 luni) Dana_Saigiu Dana_Saigiu Buna ziua,am si eu o intrebare,am depus azi concediul medical dupa somaj,dar nu mi-au zis cand vine,decat ca vine tot prin posta! Intrebarea mea este: vine ... (vezi toată discuția)
Firma in faliment - insarcinata in timpul concediului de crestere copil eva_maria eva_maria Buna ziua, Ma aflu in CCC pe o perioada de 2 ani (pana in aprilie 2014, iar dupa noua legislatie pana in martie 2014, ultima luna fiind pt tata). Urmeaza sa ... (vezi toată discuția)
Somaj si prenatal patrichisimona patrichisimona Buna ziua as dori sa ma lamuriti ,sant insarcinata in luna a 9-a ,am lucrat in invatamant pana in august 2014 timp de 2 ani ,cu salariul brut de 1400 de lei ... (vezi toată discuția)