trebuie mers la somaj pentru adeverinta cu zilele de concediu medical pe care le-ati avut in ultimele 12 luni , apoi cu aceasta adeverinta se merge la medicul care va da concediul medical iar cu acest concediu se merge iarasi la somaj pt inregistrarea lui.
nu am mai fost niciodata in concediu medical, a fost primul loc de munca la care am lucrat 1 an , firma sa inchis iar acum am intrat in primul meu somaj... in acest caz cum trebuie sa procedez pentru a intra in medical pe perioada somajului?
Daca medicul va solicita adeverinta de salariat, in locul acesteia duceti adeverinta de la Agentia de somaj ca beneficiati de indemnizatie si sunteti asigurata astfel la sanatate.
Certificatele medicale se duc la somaj care, in locul indemnizatiei, va va plati concediul medical.
In perioadele in care va aflati in concediu medical se suspenda somajul si il veti continua dupa aceea, perioada de acordare a indemnizatiei prelungindu-se.
1. Se face media zilnica a veniturilor pe cele 6 luni premergatoare acordarii concediului medical si se inmulteste cu numarul de zile lucratoare din perioada de concediu medical.
2. In veniturile pe 6 luni intra si indemnizatia de somaj.