avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intreruperea temporara activitatii angajatorului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intreruperea temporara activitatii angajatorului

As dori sa stiu care sunt demersurile ce trebuiesc facute de angajator, potrivit legii pentru instituirea intreruperii temporare a activitatii...

in legatura cu ordonanta 28/2009 care prevede ,,Indemnizaţiile de care beneficiază salariaţii, de minimum 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat, plătite din fondul de salarii, pe durata întreruperii temporare a activităţii angajatorului prevăzută la art. 53 alin. (1) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificările şi completările ulterioare, nu sunt incluse în veniturile salariale şi nu sunt impozabile, pentru o perioadă de cel mult 3 luni în anul 2009, în înţelesul impozitului pe venit prevăzut de Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare''-daca nu sunt considerate venituri de natura salariala, trebuiesc intocmite state de plata, cum se platesc?
Cel mai recent răspuns: ENGFULL , utilizator 14:41, 24 Aprilie 2009
aceasta este o problema controversata deocamdata ..... pentru ca .... nu sunt norme de aplicare .....
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic 2010 nastasagabi nastasagabi articolul 2 al Ordonantei 28/2009 privind somajul tehnic se aplica si pentru anul 2010? Daca somajul tehnic incepe in 2009 (decembrie) perioada de 90 zile ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic-ord. 28/2009 draftai draftai Buna ziua, Este legal ca angajatorul sa trimita in somaj tehnic angajatii sai (beneficiari ai aceluiasi contract de munca) cu procente diferite (85% ... (vezi toată discuția)
Conditii somaj tehnic miraj miraj Am o firma de confectii metalice si 6 angajati - ce conditii trebuie sa indeplinesc ca sa beneficieze de somaj tehnic ptr angajati prin rotatie. ce avantaje ... (vezi toată discuția)