avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Activitate Cătălin 77

Activitate Cătălin 77

Păi este introdusă deja o contestație la executare unde am cerut special suspendarea provizorie, a fost dispusă suspendarea provizorie a executării din data de 30.07.2020, iar actualmente acel dosar este suspendat.
De la data pronuntarii suspendării si pana astazi deci de 10 luni, executorul nu vrea sa înainteze documentele către banca si angajator pentru a nu mai imi indisponibiliza sau retine sume de bani
Conform Deciziei ICCJ nr. 11/2018 RIL....de la data suspendării bancă nu mai are dreptul să îmi indisponibilizeze sau sa imi rețină sume de bani ulterior datei emiterii suspendării executării...nu asa spune legea?
Deși am dus personal la banca hotărârea instanței de suspendare si am făcut cerere conform hotărârii de suspendare, bancă nu vrea sa mi-o ia în considerare și îmi spune că trebuie să i-o comunice executorul si ca ceea ce eu depun nu imi ia în considerare si ca atât timp cât executorul nu îi va comunica asta ei vor continua să îmi rețină bani...
Si executorul desi hotărâre a este data de 10 luni nu o transmite nici la banca nici la angajator.
Deci....?....Eu ce fac?...Am o hotărâre de suspendare data de 10 luni si nimeni nu vrea sa o puna in aplicare.
Să fac din nou contestație la executare daca este deja una pe rolul instanței?....fac contestație la executare la contestație la executare?
Ce sa mai contest daca instanța a dispus deja suspendarea executării silite de acum 10 luni?
Am o hotărâre de suspendare provizorie a executării silite din luna iunie 2021, momentan dosarul este suspendat, deoarece am deschis un alt dosar împotriva băncii care ma execută,
deoarece in procesul cu ei am avut o hotărâre definitivă și irevocabilă din decembrie 2017 prin care banca era obligată să elimine dobanda variabila din contract,( de la începutul contractului si pana la data hotararii).... hotărâre pe care timp de aproape 3 ani bancă nu a pus-o in aplicare si m-au vândut către alții si acum axestia au cerut executarea silită...... prin urmare suspendarea provizorie este in vigoare până la soluționarea noului dosar deschis împotriva băncii.
Am depus la sediul băncii ING unde am cardul de salariu această hotărâre de suspendare provizorie în original si am cerut băncii sa ia act de hotărârea instanței.
Precizez ca nici la această dată executorul după aproape 1 an de la emiterea suspendării provizorie de către instanța nu a comunicat nici băncii nici angajatorului faptul că există această hotărâre de suspendare provizorie.
Deși am depus personal la sediul băncii hotărârea de suspendare provizorie a executării de acum 2 luni bancă ING imi spune că nu ia în considerare hotărârea depusă de mine si imi blocheaza banii proveniți din salariu motivînd ca nu imi ia în considerare hotararea instanței si ca va trebui să le comunice doar executorul asta.
Oare executorul este mai presus de lege?....Ce respectăm o hotărâre a instanței de judecată sau ce vrea executorii?
În condiția în care suspendarea provizorie este data din luna iunie a anului 2020 si executorul nu o comunică nimănui.....Si bancă nu vrea sa imi ia în considerare hotărârea instantei prin care suspendă executarea depusă de mine personal.....ce pot face?
Mentionez ca angajatorul meu a luat act de hotărârea instanței și a acceptat să o aplice.
Da?...Pot demonstra instanței care judecă contestație ca executorie nu a dorit să înființeze nici angajatorul si nici bancă ca a fost dispusă suspendarea provizorie desi eu personal am mers la executor si am dus hotărârea in original totodată cerandu-i sa suspende executarea conform hotărârii?
Se poate sa ma adresez instanței care judecă contestația si sa ii demonstrez cu documente ca executorie nu a dorit să suspende executarea?
Nici Angajatorul si nici bancă nu au fost instiintare de către executor, numai ca personal am dus in original hotărârea la angajator si la bancă....iar domnului executor am sa ii depun o plângere la UNEJ, deoarece desi exista aceasta hotărâre de suspendare provizorie insistă să mi se oprească bani in continuare, motivînd ca actele de executare rămân în ființă si ca doar nu mai are dreptul sa emită noi acte....eu unul chiar nu mai inteleg nimic, atunci care mai este scopul si sensul suspendării?
Multumesc pentru răspunsuri si timpul acordat.
Da am termen pe data de 3 septembrie, unde sa depus contestație la executare, suspendare si întoarcerea executării.
Am cerut suspendarea provizorie separat pentru a nu mai continuă abuzurile.
Eu in iunie 2008 am luat un credit de 20.000 euro de la Bancpost, datorită crizei din 2009-2010 am descoperit nereguli în contract si i-am dat in judecata, dar totusi am plătit ratele in continuare până în ianuarie 2017, in 14.12.2017Teibunalul București pr8n hotărâre definitivă și irevocabilă a constatat nulitatea absolută a dobânzii variabile din contract.
În ianuarie am mers la Banca si am cerut sa respecte hotărârea judecătorească si sa semnam act adițional sau un nou contract conform hotărârii judecătorești, au spus că ma anunta ei, ulterior in luna iunie 2018 Bancpost s-a desfointatsi au fost preluați de Transilvania, care la randul lor au dat creditul meu către PIREUS care si ăștia la randul lor s-au transformat în FIRSTBANK.
Deși până la data ultimei mele plati adică ianuarie 2017 eu am achitat băncii sima de 30.000 euro care le pot proba cu chitantele de plata in original, cei de la EUROBANK ERGACIAS in 15.05.2020 au obținut încuviințarea de executare silită pentru suma de 14.800 euro.
Acum suspendarea provizorie a fost acordată si ca urmare a depunerii la cerere si a hotărârii Tribunalului București din 2017 prin care eu am câștigat în instanță definitiv si irevocabil nulitatea absolută a dobânzii variabile.
Acum pe 3 septembrie astept si bănuiesc că sunt motive certe de admitere a contestației de executare silită.
Dar mai am o intrebare. Dacă îmi este admisă contestație de executare si suspendarea executării....executorul mai poate menține poprire pe conturi si tot ce a înființat inițial sau se ridica?
Mentionez ca am achitat si cauțiune de 4000 lei.
Multumesc
Da....i-am dus in original autentificată încheierea de ședință a instanței si mi-a comunicat ca nu imi va mai retine din salariu conform hotărârii, numai ca executorul nu a vrut să trimită către angajatorul meu această hotărâre a instanței spunandu-mi ca angajatorul va trebui să imi retina bani in continuare deoarece aceasta hotărâre este provizorie si daca nu imi va retine bani va face validare de poprire si va cere amendarea angajatorului.
Mentionez ca am depus contestație la executarea silită, suspendarea executării silite și întoarcerea executării silite care are ca termen data de 3 .09.2020
Buna ziua,
Am fost executat silit de către un executor pentru o datorie la bancă.
Am depus in instanta contestație la executarea silita, suspendarea executării silite și întoarcerea executării silite.
Ulterior desi a fost dat termen pentru data de 3 septembrie am cerut si suspendarea provizorie a executarii silite, cerere care a fost admisă de instanță În data de 30.07.2020 prin care a dispus suspendarea provizorie a executarii silite până la soluționarea cererii de suspendare.
Intrebare: de la data de 30.07.2020 cand instanța a dispus suspendarea provizorie a executarii silite, executorul mai are dreptul, mai poate sa oblige angajatorul sa imi retina bani in continuare si dupa data de 30.07.2020 cand instanța a dispus suspendarea provizorie?