avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Activitate Andreea H.

Activitate Andreea H.

Răspuns la discuția Coduri CAEN Legea 265/2022 ONRC.
Buna ziua,
Trebuie sa treceti in formular si codul CAEN principal pe care nu l-ati trecut initial. Noul certificat constatator care va fi eliberat de ONRC inlocuieste vechiul/vechile certificat/certificate si, prin urmare, trebuie trecute absolut toate codurile CAEN pe care doriti sa le autorizati.
Veti completa din nou anexa 4, precum si o cerere de completare inscrisuri (completare dosar)
Multumesc, text de lege am gasit si am citit, dar aveam nevoie de interpretare prin prisma unei persoane care a intalnit in practica aceasta situatie.
Este vorba despre SRL (atat societatea A, cat si societateaB)
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in analiza unei situatii.
Persoana fizica X este asociat minoritar si administrator la societatea A. Societatea A are incheiat un contract de prestari servicii cu societatea B, activitate pe care o presteaza, printre altele, si persoana X. Persoana X ar urma sa fie numita administrator la societatea B.
Mai poate societatea A sa presteze servicii pentru societatea B? Este incompatibilitate/conflict de interese? Exista o alta solutie pentru ca societatea A sa presteze in continuare legal activitate pentru societatea B?
Exista implicatii fiscale pentru persoana fizica X care obtine venituri din administrarea societatii B? Exista posibilitatea ca veniturile obtinute de societatea A de la societatea B sa fie vreodata asimilate ca venituri pentru administrarea societatii B de catre persoana X?
Multumesc,