Legea societăților nr. 31/90 (r2) cu modificările si completarile ulterioare contine prevederi cu privire la conflictele de interese, ca de exemplu art.79 si următoarele. Potrivit art. 79. - (1) Asociatul care, într-o operaţiune determinată, are, pe cont propriu sau pe contul altuia, interese contrare acelora ale societăţii, nu poate lua parte la nici o deliberare sau decizie privind această operaţiune. (2) Asociatul care contravine dispoziţiilor alin. (1) este răspunzător de daunele cauzate societăţii, dacă, fără votul său, nu s-ar fi obţinut majoritatea cerută.
Totodată, potrivit art. 127. - (1) Acţionarul care, într-o anumită operaţiune, are, fie personal, fie ca mandatar al unei alte persoane, un interes contrar aceluia al societăţii, va trebui să se abţină de la deliberările privind acea operaţiune. (2) Acţionarul care contravine acestei dispoziţii este răspunzător de daunele produse societăţii, dacă, fără votul său, nu s-ar fi obţinut majoritatea cerută.
Trebuie avut în vedere și tipul societății (SRL, SA, etc.)
Multumesc, text de lege am gasit si am citit, dar aveam nevoie de interpretare prin prisma unei persoane care a intalnit in practica aceasta situatie.
Este vorba despre SRL (atat societatea A, cat si societateaB)