avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cum sa inchei contractul asta?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cum sa inchei contractul asta?

Buna ziua,

Sper ca am nimerit forumul si nu bat campii aiurea.

Problema mea este urmatoarea si sper ca cei care au mai trecut prin asa ceva vor putea raspunde/indruma spre o solutie:
- sunt asociata intr-un srl A unde detin si majoritate, restul fiind detinut de alti asociati (care detin mai putin de 1/4 din societate); unul dintre asociatii minoritari este si administratorul societatii (asta a fost conventia initiala, ca daca vrem sa ne administreze societatea sa-i dam si lui acolo p%); in societatea asta eu am si functia de managera (director general).
- mai am un alt srl B unde sunt asociata unica si sunt de asemenea si administratorul acesteia; pe administratoul lui A (asociatul minoritar cel cei p%) il am si ca angajat in B

Speta: vreau sa fac un contract intre societatea A si B prin care A beneficiaza de produse si servicii prestate de catre B in beneficiul lui A.

Cum am trebui sa procedez (ce ar trebui sa am in vedere cand definesc relatia comerciala/contractul intre A si B) dat fiind faptul ca trebuie sa semnez contractul intre A si B (ca altcineva n-are cine si nici n-ar avea calitatea necesara) astfel incat acesta sa nu contravina legii 31/1990 si ma refer la art 79 (1).

Va multumesc si sper ca am definit corect problema.
Cel mai recent răspuns: lavinia_56 , utilizator 18:03, 22 Octombrie 2010
Art. 79 (1) nu se aplica in cazul SRL-urilor.
Cata vreme faceti contract in forma scrisa, nu aveti alte impedimente.
smeagull a scris:

Art. 79 (1) nu se aplica in cazul SRL-urilor.
Cata vreme faceti contract in forma scrisa, nu aveti alte impedimente.

Normal ca va fi in forma scrisa, dar eu sunt cea care voi semna si in stanga si in dreapta. Mai mult, societatea B va presta catre A niste servicii pe 5 lei, iar A le va revinde mai departe clientului final pe cel putin 10 lei (deci in profit).
Sa nu sara cineva vreodata (asociatii minoritari) sa zica "pai puteai sa le vinzi pe 50, dupa parerea mea, deci m-ai dezavantajat ca daca as fi fost eu sa vezi cum le-as fi prestat si le-as fi vandut de 10 ori mai bine!".
Intruniti adunarea generala stabiliti prin ordinea de zi pretul de ... si apoi intocmiti contractul.
eclair a scris:

Intruniti adunarea generala stabiliti prin ordinea de zi pretul de ... si apoi intocmiti contractul.

Desigur, asta este o solutie, dar unul dintre asociati este "de negasit".

Poate mai sunt si alte pareri ...
Convocati conform legii AGA si supuneti la vot autorizarea tranzactiei. D-voastra nu aveti drept de vot si nu puteti sa va transmiteti dreptul de vot, iar in caz de exceptie nu votati pentru a evita orice suspiciuni. Se va lua in considerare numarul voturilor celor prezenti si majoritatea acestora decide. Faceti aceasta concomitent cu autorizarea de a fi administrator si in alta societate, conform Art. 197 L31/90

Alte discuții în legătură

Legea 31/1990 art 79 alin. 1 lavinia_56 lavinia_56 Buna ziua, Sper ca am nimerit forumul si nu bat campii aiurea. Problema mea este urmatoarea si sper ca cei care au mai trecut prin asa ceva vor putea ... (vezi toată discuția)
Speta contract lavinia_56 lavinia_56 Buna ziua, Sper ca am nimerit forumul si nu bat campii aiurea. Problema mea este urmatoarea si sper ca cei care au mai trecut prin asa ceva vor putea ... (vezi toată discuția)
Administrare societate/prestari servicii Andreea H. Andreea H. Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in analiza unei situatii. Persoana fizica X este asociat minoritar si administrator la societatea A. Societatea A are ... (vezi toată discuția)