stancescu constantin a scris:
In prezent am un contract ca Pfa cu un producator extern, care este unul dintre furnizorii actuali ai societatii la care sunt asociat, pe care-l reprezint in Romania in relatiile cu clientii, autoritatile, etc... asa cum am spus, societatea la care sunt asociat, distribuie in tara, printre altele si produsele acestuia. doresc sa stiu daca ma incadrez in Art. 1903 al noului cod civil si daca da, ce pot sa fac.
Asa cum s-a spus si mai sus, nu aveti nicio treaba cu art. 1903 din noul Cod civil.
In situatia prezentata de dvs. sunt incidente dispozitiile Legii nr. 31/1990 (Legea societatilor comerciale).
Aceasta lege, la art. 197 alin. (3) prevede ca : '' dispozitiile art. 75, 76, 77 alin. (1) si 79 se aplica si societatilor cu raspundere limitata ''.
Iar art. 79 din Legea nr. 31/1990 spune urmatoarele :
(1) Asociatul care, intr-o operatiune determinata, are, pe cont propriu sau pe contul altuia, interese contrare acelora ale societatii, nu poate lua parte la nicio deliberare sau decizie privind aceasta operatiune.
(2) Asociatul care contravine dispozitiilor alin. (1) este raspunzator de daunele cauzate societatii, daca, fara votul sau, nu s-ar fi obtinut majoritatea ceruta.