avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale adinistrator firma si PFA, se poate?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

adinistrator firma si PFA, se poate?

Buna ziua. As dori sa stiu daca imi pot infiinta o firma la care sa fiu admnistrator si o Intrep. Indiv. tot pe numele meu? Este vreo reglementare care sa nu-mi permita asa ceva? Pot avea relatii comerciale intre cele doua?
Cel mai recent răspuns: timi , utilizator 15:09, 26 August 2009
Nimic nu va impiedica sa infiintati o II (sau PFA) daca veti respecta urmatoarele reglementari cuprinse in L 31/1990:

Art. 197 - [...]
(2) Administratorii nu pot primi, fara autorizarea adunarii asociatilor, mandatul de administrator în alte societati concurente sau avand acelasi obiect de activitate, nici sa faca acelasi fel de comert ori altul concurent pe cont propriu sau pe contul altei persoane fizice sau juridice, sub sanctiunea revocarii si raspunderii pentru daune.
(3) Dispozitiile art. 75, 76, 77 alin. (1) şi 79 se aplică şi SRL.

Potrivit art. 79 alin. (1), asociatul (administrator sau nu) care, intr-o operatiune determinata, are, pe cont propriu sau pe contul altuia, interese contrare acelora ale societatii, nu poate lua parte la nicio deliberare sau decizie privind aceasta operaţiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate functii cata8 cata8 Un asociat unic la un SRL poate sa-si infiinteze un II?:sorry: (vezi toată discuția)
Concurenta asociati- noul cod civil(2009) stancescu constantin stancescu constantin Art. 1903 alin.1) din noul cod civil(neintrat in vigoare) stipuleaza ca \"Asociatul nu poate face concurenţă societăţii pe cont propriu sau pe contul unei ... (vezi toată discuția)
Concurenta neloiala ? cotmro cotmro Poate fi cineva administrator la 2 firme cu acelasi obiect de activitate ? (contabilitate , expertize contabile) Se poate considera concurenta neloiala acest ... (vezi toată discuția)