avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1206 soluții astăzi
Forum Activitate mateiz

Activitate mateiz

Buna ziua
In acest an implinesc varsta de 60 de ani si asi dori sa ies la pensie anticipat dupa 41 de ani de munca. Din 2008 sunt inscris si la pilonul 2 la NN cu toate ca nu aveam acesta obligatie deoarece eram trecut de 45 de ani la data respectiva. Asi dorii sa obtin si suma cu care am contribuit la NN pilonul 2. Cei de NN spun ca nu se poate pana la implinirea varstei de 65 de ani. Asa sa fie? Daca nu se poate asi dori sa transfer banii de la pilonul 2 NN la fondul de pensii de stat.
Va multumesc.
Aveti dreptate. multumesc pentru raspuns
Va multumesc pentru raspuns.Am totusi o nedumerire.De ce mai este nevoie de toate acestea daca, atat parcela mea cat si a vecinilor este inscrisa la oficiul de cadastru (intabulate) sunt emise CF-uri, si punctele de pe limita comuna sunt aceleasi si la mine si la vecini. Nu inteleg ce relevanta mai au CF-urile.
Buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: In zona ...

mateiz
Utilizator
11:45, 14 Noiembrie 2022
Buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie:
In zona mea de domiciliu in anul 2017 sau executat pe tot UAT lucrari sistematice de cadastru in vederea inscrierii in cartea funciara (proiect Cesar, lucrari de cadastru general). La finalizarea proiectului am scos un extras CF si am solicitat o lucrare topografica pentru stabilirea in teren a puntelor din extrasul CF in vederea delimitarii proprietatilor (mentionez ca intre vecini nu aveam garduri), iar limita imaginara era foarte stramba .Vecinii mei din partea stanga nu recunosc limita stabilita in cf si lucrarea facuta de specialistul topo angajat de mine. I-am sfatuit sa faca si ei o lucrare topgrafica de verificare a limitei . Dumnealor au solicitat la randul lor unui alt specialist topo verificarea punctelor inscrise in cf, care a confirmat corectitudinea pozitionarii punctelor din teren. Am intrebat daca supafata de teren inscrisa in cf vecinilor corespunde in limitele stabilite de punctele din teren,. raspunsul a fost afirmativ. Am intrebat vecinii daca sau lamurit iar raspunsul a fost ca da dar nu le convine ei doresc ca limita sa ramana cea stramba cu toate ca le am explicat ca ca nu se poate asa deoarece nu as mai avea suprafata di cf.Acum as dorii sa pun un gard din plasa pe cheltuiala mea dar nu mai am cu cine sa vorbesc, deoarece vecinii mei nu mai comunica cu mine. Imi puteti spune ce pot sa fac.Nu as vrea sa ajungem in instanta. Ce demersuri ar trebui sa fac avand in vederea ca nu mai vor sa comunice cu toate ca suprafetele dintre punctele de reper (verificate si de mine si de ei ) sunt aceleasi cu suprafetele care le avem in contractele cu care am cumparat casele si gardinile aferente si noi si ei. Va multumesc.
imi puteti spune va rog , daca pentru pentru o firma care desfasoara activitati a caror coduri CAEN nu sunt cuprinse in Ordonanta 99 din 2000 mai este nevoie nevoie de obtinere a autorizatiei de functinare (acord) de la primarie. Daca da , in baza carei legii pot solicita acest lucru.
Daca nu de unde pot obtine aceasta autorizatie. pentru Cod : 1753; 3720; 5157 . Va multumesc
multumesc pentru raspuns
Buna ziua, va rog sa ma indrumati in urmatoarea situatie : detin o proprietate obtinuata in baza unui contract de vanzare -cumparare cu clauza de uzufruct viager. Proprietatea este compusa din locuinta 200mp si teren aferent cladirii de 5000mp. As dorii sa dezmembrez parcela de 3000mp in trei , parcela 1, 1000mp + locuita, iar parcela 2 si 3 tot cate 1000mp. As dorii ca pe prima parcela sa se pastreze clauza ce uzufruct viager, iar pe parcelele 2 si 3 sa se ridice clauza cu uzufruct , bineinteles cu acordul parintilor mei care detin dreptul de uzufruct.Imi puteti spune daca este posibil. va multumesc