Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare:
Medicul de familie poate acorda in aceeasi luna doua concedii medicale cu cod de indemnizatie 01, ambele initiale, cu acelasi cod de diagnostic, care cumulate depasesc 10 zile calendaristice (art. 20 din OMS 15/2018)?
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea situatie:
un angajat aduce la firma un concediu medical cu cod de indemnizatie 06 care este acordat in continuarea unui concediu medical cu cod de indemnizatie 01 (mai exact situatia arata asa: 06-01-01-06-01-06-01, toate concediile medicale fiind acordate in continuarea primului concediu medical cu cod 06), este posibil acest lucru? Medicul care a eliberat medicalul refuza sa modifice toate medicalele de cod 06 in initiale, iar Casa de Sanatate ne-a transmis ca trebuie corectate. Mentionez ca toate concediile medicale sunt acordate de spital si au acelasi cod de diagnostic. Cele de 06 pe internare, iar cele de 01 pe externare.
Ma puteti ajuta, va rog, si cu un articol de lege in care sa se specifice daca sunt in regula concediile medicale sau nu?
Mama mea (vaduva) urmeaza sa se casatoreasca cu un barbat divortat care are 4 copii. Cei doi viitori soti doresc sa semneze un conventie matrimoniala (sau contract prenuptial) in care sa se specifice ca bunurile dobandite inaintea casatoriei, dar si in timpul casatoriei sa ramana personale. Mama a contactat un notar, care i-a transmis ca indiferent daca semeaza un astfel de contract, in momentul decesului unuia dintre cei doi, cel care ramane in viata sau copii celui care ramane in viata are/au dreptul la un sfert din averea/bunurile (ex. casa) celui decedat, chiar daca cel decedat are copii.
Ma ajutati, va rog, cu o confirmare a celor spuse mai sus sau un articol care sa contrazica aceste afirmatii? Sau cu un alt fel de act care i-ar putea ajuta pe cei doi viitori soti?