avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2119 soluții astăzi
Forum Activitate Mariana3232

Activitate Mariana3232

Bună seara, am cumpărat în 2022 o casa, iar pe proprietatea vecina exista deja construit un bloc cu 2 etaje. Deși la momentul achiziției nu ne-am pus problema ca distanta dintre bloc și gard este mai mica de 2m și blocul are ferestre cu vedere în curtea noastră și întrarea pe partea noastră, azi am surprins o vecina de la etaj 1 cum ne filma de la geam. Ce cadru legal am pentru a solicita asociației de proprietari sa ne asigure intimitatea având în vedere ca noi ne-am mutat după mulți ani de la construcția blocului. Către ce autorități ma pot îndrepta? Constructorul imobilului susține ca prevederea Codului civil ce se intitulează chiar așa: „Vederea asupra proprietăţii vecinului” unde este menționată distanta, nu s-ar mai aplica dacă trec 2 ani de la construcție. Nu știu dacă vechiul proprietar a semnat vreun acord privind construcția acelor ferestre cu vede directa în curtea care acum e a noastră și ce ar presupune acel act dacă ar exista. Va rog sa ma ajutați!
Buna ziua, matusa a mai avut 6 frati, toti decedati, fiecare avand 2-3 copii. Tatal meu a solicitat la primarie Anexa 24 cu mostenitorii pe care ii cunostea si lucrurile s-au oprit aici pentru ca un nepot a pretins ca ar mai fi nepoti mostenitori in viata, de care tata nu avea cunostinta. Unul dintre nepoti, pretinde ca are influente asupra unor notari si solicita titlul de proprietate al defunctei pentru a vinde unul dintre terenuri. Cum poate vinde fara succesiune? Daca a fost eliberata o Anexa 24 de la primarie pentru tatal meu, mai poate solicita el alta? Mentionez ca defuncta vanduse cu chitante de mana si martori in 2009 terenurile detinute unor nepoti care erau apropiati si o ajutau. Cum pot sa evit vanzarea terenurilor fara sa il includa si pe tatal meu la masa succesorala?
Buna seara, tatal meu are titlul de proprietate al terenurilor detinute de matusa lui, decedata in urma cu cativa ani si doreste sa faca succesiune pentru a deveni el proprietar pe cota care ii revine. Ceilalti nepoti mostenitori nu au dorit sa se implice in realizarea succesiunii, iar unul dintre ei vrea sa fac a pe ascuns de toti succesiunea pentru a prelua toate terenurile defunctei. Poate finaliza acest demers al sau daca titlul de proprietate in original este fizic la tatal meu si pe el nu il cheama la masa succesorala? Multumesc mult pentru ajutor!