avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara, am cumpărat în 2022 o casa, iar pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara, am cumpărat în 2022 o casa, iar pe proprietatea ...

Bună seara, am cumpărat în 2022 o casa, iar pe proprietatea vecina exista deja construit un bloc cu 2 etaje. Deși la momentul achiziției nu ne-am pus problema ca distanta dintre bloc și gard este mai mica de 2m și blocul are ferestre cu vedere în curtea noastră și întrarea pe partea noastră, azi am surprins o vecina de la etaj 1 cum ne filma de la geam. Ce cadru legal am pentru a solicita asociației de proprietari sa ne asigure intimitatea având în vedere ca noi ne-am mutat după mulți ani de la construcția blocului. Către ce autorități ma pot îndrepta? Constructorul imobilului susține ca prevederea Codului civil ce se intitulează chiar așa: „Vederea asupra proprietăţii vecinului” unde este menționată distanta, nu s-ar mai aplica dacă trec 2 ani de la construcție. Nu știu dacă vechiul proprietar a semnat vreun acord privind construcția acelor ferestre cu vede directa în curtea care acum e a noastră și ce ar presupune acel act dacă ar exista. Va rog sa ma ajutați!
Cel mai recent răspuns: SCA IONESCU & NOVAC , Avocat 07:58, 2 Noiembrie 2023
Dacă construcțiile s-au făcut legal, cu acordul vecinilor de la acel moment, multe nu puteți face. Puteți face unele demersuri sa verificați documentele de autorizare a construcției blocului.
De la regulile din codul civil și reglementările locale privind distanta pana la gard și montarea ferestrelor se poate deroga prin acordul părților, exprimat la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violarea intimitatii proprietatii private malancioiu malancioiu Detin o casa proprietate privata al carei teren se invecineaza pe una din laturi cu alt teren pe care exista un depozit de cherestea( punct de lucru ... (vezi toată discuția)
Limită construcție casă. e legal ca vecinul să aibă 3-4 geamuri cu vedere în curtea mea? laurentiuu laurentiuu Am cumparat un teren pe care vreau sa construiesc o casa. Casa vecinului este la aprox 1m fata de gardul ce ne desparte si are pe partea cu mine 3-4 geamuri. ... (vezi toată discuția)
Mansardare anexa casa de catre vecin- poate sa construiasca fara acceptul meu? vrani vrani Vecinul meu doreste sa mansardeze anexa casei care este lipita de gardul casei mele . Asa , ar urma sa aiba intrare din exterior si vedere larga in curtea si ... (vezi toată discuția)