avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara, tatal meu are titlul de proprietate al ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara, tatal meu are titlul de proprietate al terenurilor ...

Buna seara, tatal meu are titlul de proprietate al terenurilor detinute de matusa lui, decedata in urma cu cativa ani si doreste sa faca succesiune pentru a deveni el proprietar pe cota care ii revine. Ceilalti nepoti mostenitori nu au dorit sa se implice in realizarea succesiunii, iar unul dintre ei vrea sa fac a pe ascuns de toti succesiunea pentru a prelua toate terenurile defunctei. Poate finaliza acest demers al sau daca titlul de proprietate in original este fizic la tatal meu si pe el nu il cheama la masa succesorala? Multumesc mult pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Mariana3232 , utilizator 11:18, 15 August 2020
Nu poate să facă ”pe ascuns” succesiunea. Dezbaterea succesiunii se face în fața notarului public, iar notarul nu o poate opera fără încunoștiințarea tuturor succesibililor.

Mătușa tatălui ce rude a avut ?
Buna ziua, matusa a mai avut 6 frati, toti decedati, fiecare avand 2-3 copii. Tatal meu a solicitat la primarie Anexa 24 cu mostenitorii pe care ii cunostea si lucrurile s-au oprit aici pentru ca un nepot a pretins ca ar mai fi nepoti mostenitori in viata, de care tata nu avea cunostinta. Unul dintre nepoti, pretinde ca are influente asupra unor notari si solicita titlul de proprietate al defunctei pentru a vinde unul dintre terenuri. Cum poate vinde fara succesiune? Daca a fost eliberata o Anexa 24 de la primarie pentru tatal meu, mai poate solicita el alta? Mentionez ca defuncta vanduse cu chitante de mana si martori in 2009 terenurile detinute unor nepoti care erau apropiati si o ajutau. Cum pot sa evit vanzarea terenurilor fara sa il includa si pe tatal meu la masa succesorala?
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 August 2020
Mariana3232, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune/titlu proprietate Maria100 Maria100 Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat, o indrumare, cazul de mai jos fiind destul de complicat. Dupa moartea tatalui meu am fost chemata la ... (vezi toată discuția)
Reprezentarea succesorala in clasa a ii-a de mostenitori M_arina M_arina In urma cu o luna a decedat sora tatalui meu. Nu a fost casatorita, nu a avut copii, parintii ei nu mai traiesc. A avut 4 frati, din care doar unu mai este ... (vezi toată discuția)
Act de proprietate luciana87 luciana87 in urma cu 2 saptamani am primit de la primarie o circulara prin care era chemat tata la primaria unui oras din alt judet sa ridice actul de proprietate al ... (vezi toată discuția)