avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Activitate Laura Homneac

Activitate Laura Homneac

Mă repet, nu intenționez să am exclusivitate acolo, vreau să dispară ușa cu totul, sa fie un spatiu gol acolo, sa am acces la inslatatia de gaz și la spațiul respectiv, in calitate de locatar.

ynocentta a scris:

Atat timp cat prin documentul de achizitie bun imobil nu este consemnat si dreptul legal la anexa spatiu cu alta destinatie,nu aveti temei legal sa ridicati pretentii de exclusivitate asupra boxei
Legal,boxele fiind parte comuna ,conform disp L nr 196/2018 acestea trebuie sa fie accesibile tuturor proprietarilor
Partea comuna de condominiu,poate fi exclusiv utilizata de catre proprietari,numai cu acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari -prin incheierea de contract de folosinta sau de inchiriere

Știu că legal este spatiu comun, nici nu pretind sa fie al meu și să închid cu cheie aco, dar este fix lângă ușa mea, alarma și țevile mele de la gaz sunt acolo, închise cu cheie de catre ea. Eu vreau spatiu liber, sa avem toți acces.
Buna ziua,

In 2020 am cumpărat un apartament situat la etajul 5 al unui bloc. La cumpărare, proprietarul era plecat în străinătate, vânzarea s-a făcut prin procura. La telefon, vânzătorul ne-a anunțat că boxa de lângă apartament ( fost spatiu pentru ghena de gunoi) , unde este montata o ușă, este al nostru și că vom primi cheie. După cumpărare, surpriza. Cheia nu merge pentru că vecina de la etajul 4 a spart lacătul și și-a atribuit boxa, știind că proprietarul este plecat și vinde aaprtamentul... Cum pot face astfel încât să am și eu dreptul la acel spatiu care mi-ar fi util pentru depozitarea bicicletelor copiilor. Vecina refuza vehement sa plece de acolo sau să împartă, deși ea sta la alt etaj. E noaptea minții, nu vrea și pace, deși recunoaște că a ocupat abuziv acel spatiu. La etajul ei nu se baga, pentru că o alta vecina a ocupat și ea abuziv toată boxa, că sa nu se certe cu ea, prefera să se certe cu mine.

Mulțumesc!
Buna ziua,
Am cumparat un apartament situat la etajul 5 al unui bloc de 8 etaje. Etajele 1-3 si 7-8 sunt reabilitate termic, etaje 4-6 nu. Sunt interesata sa reabilitez termic apartamentul, sa montez schela pana la etajul 5 doar pentru mine. Cei de la etajele 4 si 6 nu sunt interesati sa izoleze. Va rog sa imi spuneti daca am nevoie de autorizatie de constructie. Ma tem ca vecina de la etajul 4 ar putea sa ma reclame ca nu doreste schela montata la etajul ei. Astept cu interes un raspuns! Multumesc mult! Adaug faptul ca fatada apartamentelor nereabilitate arata groaznic, cade tencuiala si pune in pericol trecătorii, in acest sens am primit si o somatie de la primarie .