avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Activitate TiberiuT

Activitate TiberiuT

Răspuns la discuția concediere colectiva
Legea prevede cel putin 10 pentru a te incadra la concediere colectiva, da, dar situatia de mai sus este despre cineva care nu doreste sa se incadreze la concediere colectiva. Asadar nu inteleg raspunsul.

Cornel Vasile a scris:

Legea prevede cel putin 10 ... nu 9 sau 8

Răspuns la discuția concediere colectiva
ne incadram aici "a) cel puţin 10 salariaţi, dacă angajatorul care disponibilizează are încadraţi mai mult de 20 de salariaţi şi mai puţin de 100 de salariaţi;"
Buna ziua,
Avem o situatie in care o firma a anuntat in septembrie 9 oameni ca vor fi concediati, ca sa fie in limitele concedierii colective. Fiecare din ei au avut date diferite de inchidere a contractului, in functie de preaviz. Daca acea companie doreste sa mai concedieze alti 9 oameni trebuie sa tina cont de ultima data la care s-a incheiat ultimul contract din firma sau de data la care s-au anuntat primii 9 oameni ?
Daca de exemplu ultimul contract s-a incheiat pe 26 oct pe data de 24 nov se pot da 9 oameni afara sau trebuie sa se renunte la 8 ca sa se pastreze limitele concedierii colective ?
Multumesc !
Răspuns la discuția Contract Telemunca
eu am inteles ca daca am voie sa lucrez d-acasa intre 1 si 5 zile lucratoare pe saptamana (saptamana de lucru avand 5 zile lucratoare) asta inseamna ca pot toata luna sa lucrez de acasa, evident atat timp cat planificarea imi permite. Iar exprimarea aceasta pe saptamana nu mai tine cont, teoretic, de luna de lucru asadar daca planificarea imi permite, pot lucra nelimitat de acasa, doar ca apoi vine art 2 si ma obliga ca o zi lucratoare pe luna sa fiu la birou.
de asemenea, si poate acest lucru este irelevant, dar, conteaza motivul pentru care angajatorul de cheama la birou prin planificare, chiar daca tu iti poti foarte bine indeplini atributiile de la distanta si ai posibilitatea conform contract sa lucrezi toate zilele d-acasa, care ar mai fi motivul sa te cheme la birou ? poate fi considerat exces/abuz ? n-am vrea sa avem probleme cu un anume inspectorat.
Buna ziua,
Mi se pare ca articolele de mai jos dintr-un contract individual de telemunca se contrazic. Saptamana noastra de lucru este de 5 zile si practic conform primului articol am dreptul sa imi iau 5 zile pe saptamana tinand cont de o planificare.
Dar apoi vine articolul 2 care spune ca minim o zi sunt obligat sa vin la birou ? poate n-am inteles eu bine.

De asemenea daca angajatorul imi permite sa lucrez d-acasa cel putin 1 zi pe saptamana (conform art 1) acest lucru inseamna ca angajatorul recunoaste ca atributiile mele pot fi indeplinte prin lucru la distanta cel putin o zi pe saptamana, care ar mai ramane atunci motivul angajatorului sa ma cheme la birou prin planificare, daca tot el imi spune ca cel putin 1 zi pe saptamana imi pot indeplinii atributiile d-acasa. Adica de ce nu pot lucra maximul de zile d-acasa conform articolului 1.

1. O perioada intre 1 si 5 zile lucratoare pe saptamana, conform unei planificări stabilite anterior și comunicată salariatului, prin e-mail, telefon, mesaj text, in regim de telemunca.

2. O perioada de minim 1 zi lucratoare pe luna la locul de munca organizat de angajator, conform unei planificări stabilite anterior și comunicată salariatului, prin e-mail, telefon, mesaj text.