avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere colectiva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere colectiva

Buna ziua,
Avem o situatie in care o firma a anuntat in septembrie 9 oameni ca vor fi concediati, ca sa fie in limitele concedierii colective. Fiecare din ei au avut date diferite de inchidere a contractului, in functie de preaviz. Daca acea companie doreste sa mai concedieze alti 9 oameni trebuie sa tina cont de ultima data la care s-a incheiat ultimul contract din firma sau de data la care s-au anuntat primii 9 oameni ?
Daca de exemplu ultimul contract s-a incheiat pe 26 oct pe data de 24 nov se pot da 9 oameni afara sau trebuie sa se renunte la 8 ca sa se pastreze limitele concedierii colective ?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:00, 12 Noiembrie 2020
Care este numar total de salariati pe care ii societatea?
Ultima modificare: Luni, 9 Noiembrie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
ne incadram aici "a) cel puţin 10 salariaţi, dacă angajatorul care disponibilizează are încadraţi mai mult de 20 de salariaţi şi mai puţin de 100 de salariaţi;"
Legea prevede cel putin 10 ... nu 9 sau 8
Legea prevede cel putin 10 pentru a te incadra la concediere colectiva, da, dar situatia de mai sus este despre cineva care nu doreste sa se incadreze la concediere colectiva. Asadar nu inteleg raspunsul.

Cornel Vasile a scris:

Legea prevede cel putin 10 ... nu 9 sau 8

Daca concediaza 9 sau 8 nu se incadreaza la concediere colectiva .....nu salariatul decide numarul de concedieri , ci angajatorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere colectiva sau nu RAMONICI RAMONICI Va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri. Societatea la care lucrez este nevoita sa faca concedieri. Daca se vor concedia 9 angajati cu art 65 alin 1 si 5 ... (vezi toată discuția)
Concediere angajati caracostas caracostas Daca o firma are 36 angajati iar pe motive de dificultatie economice in luna nov.concediaza 9 dinre ei si dupa 31 zile calendaristice mai concediaza 9 , cum se ... (vezi toată discuția)
Somaj sau demisie Florentina85 Florentina85 Salut.Am si eu o intrebare si sper sa fiu cat mai explicita.L mine la firma s-au facut restructurari si astfel s-au trimis in somaj mai multi angajati...eu am ... (vezi toată discuția)