avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Activitate DanielStanS

Activitate DanielStanS

Aveti idee daca exista vreo lege care sa zica clar si de drumurile private de servitute? Pentru ca atata timp cat nu exista o lege care sa zica clar si de drumurile private ramane la interpretarea fiecarui agent de politie.
Am sunat o data la 112 insa agentul care a venit a spus ca nu poate actiona pe drumurile private ci doar pe drumurile publice ceea ce mi se pare destul de absurd. A mai adaugat ca de fapt accesul nu e blocat pentru ca pot folosi poarta mare a masinii pentru a intra in curte.

Un prieten mi-a spus ca trebuia de fapt sa sun la polita locala si nu la 112. Aveti idee daca politia locala trateaza diferit astfel de situatii?
Multumesc pentru raspuns! Legea pentru drumurile publice este destul de clara insa in cazul meu este vorba de un drum de servitute privat in care si eu si vecinul detinem cota parte din el. Se schimba ceva in acest caz?
La curte am o poarta de acces mica pentru persoane si o poarta de acces mare pentru masina. Vecinul obisnuieste sa isi lase masina pe drumul de servitute in dreptul portii mele mici desi are loc de parcare in curte. Accesul la poarta mica nu este blocat in totalitate, insa il daca esti mai grasut sau daca ai niste bagaje o sa ai probleme deoarece drumul are doar 3 metri latime. Se poate face ceva din punct de vedere legal? Multumesc!
Sunt interesat sa achizitionez o casa intr-un complex format din 4 case. Accesul in curte se face pe un drum de acces privat care are 3 m latime si 17 m lungime.
Am vazut in diverse discutii ca latimea minima ar fi de 3.5 m insa am vazut si variante care precizeaza ca latimea minima este de 3 m.
Care dintre cele doua este adevarata 3 m sau 3.5 m si ce probleme pot avea cu acest drum?
Sunt o solutie buna placile din policarbonat insa as dori ceva mai solid.
Din ce inteleg nu se pot inlocui materiale din care este facut gardul insa se pot adauga materiale noi. In cazul acesta daca adaug lemn lipit de barile din fier forjat sau alt material solid (tabla, pvc etc) este necesara autorizatia?

Ionut.ion a scris:

Nu este mai simplu sa montati niste panouri de plexi(pepsi)glas mat pins de acele bare forjate?

Am un gard cu fundatie si stapli din beton/caramida. Deasupra fundatiei intre stalpii de beton se afla bari din fier forjat.

In cazul in care doresc sa inlocuiesc barile din fier forjat cu placi din lemn sau alt material, este nevoie de autorizatie de constructie?

Ma intereseaza o metoda prin care pot face curtea mai privata fara a trece prin procedura complexa de a lua o autorizate de constructie.