Buna ziua! Se mai poate reconstitui dreptul de proprietate pentru un teren intravilan provenit pe filiera strabunicului meu si care nu a fost cerut dupa 1989?Terenul a fost intabulat de stat in 2003 in baza unei hotarari C. L pe legea 18/1991. Am scos extrasul CF in extenso, in prezent proprietar e statul roman. Singurii mostenitori suntem eu si sora, bunicii si tata fiind decedati. Am facut succesiune pe alte imobile, dar despre acesta nu am aflat decat ulterior. Va rog un raspuns, mai putem face ceva?
Sunt in aceiasi situiatie.Un individ a cumparat teren langa mine, a sapat ceva balti pentru peste , iar pamantul la pus pe gardul meu.A modificat relieful pe o suprafata de vreo 4 ha ,ianaltindu-l cu 1m.A astupat toate santurile de scurgere a apelor pluviale si si-a ridicat tot planul cu peste 1 m.Acum casa mea sta in apa de cate ori ploua,fiind ultima de pe strada ,nici apa adunata pe strada nu are unde merge si vine tot la mine in curte.A blocat practic si scurgerile stradale.Am vrut sa discut omeneste cu el ,dar a zis ca e proprietatea lui si el face ce vrea cu ea .Ce pot face ca sunt intr-o situatie grava ? Mai mult chiar eu am in gradina un izvor natural care se scurgea de zeci si sute de ani prin santul pe care el l-a astupat ,acum si apele izvorului propriu baltesc tot in curtea mea.E izvor natural ,nu il pot opri , ce sa fac?Am facut o sesizare la Primarie , la urbanism , dar nu am primit raspuns.
Am dosarul pentru despagubire intocmit de mai muli ani, s-a tot plimbat cand la judet la prefectura, cand la Bucuresti...in sfarsit ....saptamana trecuta am aflat de la Consiliul local ca a fost evaluat terenul expropriat de catre un evaluator si ca trebuia sa ma prezint si eu la Primarie .Cum sa ma prezint daca nici macar nu am fost informat ,pe nici o cale, bine ca aveam drum pe acolo intamplator ca altfel nici acum nu stiam.
As dori sa stiu in ce faza ma aflu , daca s-a facut evaluarea de catre o comisie de evaluare si ce pasi trebuie urmati mai departe.Dosarul meu a fost tras la sorti de calculator inainte de aceasta evaluare ?Nimeni nu da nici o informatie , parca ar fi ceva secret....cred ca vor sa amane cat mai mult.Ce urmeaza dupa evaluare,ce trebuie sa fac eu pentru a-mi urmari dosarul si pentru a nu fi ignorat in continuare?Cat mai poate dura pana la primirea propriuzisa a despagubirlor(bani cash)?
Va multumesc anticipat,