Am înțeles. Greșeala este într-adevăr a donatorilor, Din câte am citit, am înțeles că pot copiii să atace donația în instanță, pentru a primi rezerva succesorală. Merită să încerce? Care sunt șansele de câștig?
Contractul de donatie a fost făcut in 2020, persoanele în cauza au spus ca nu li s-a citit nimic în fata notarului, nici nu au primit un exemplar al contractului. Am uitat sa menționez aceste aspecte. In cele din urma a primit un exemplar unul dintre copiii dansilor dupa insistente la respectivul notar și contracost.
Persoanele care au semnat acel contract de donație, la notar, au 82,respectiv 86 de ani... Se mai poate ataca in instanta, exista vreo sansa de castig? Vă mulțumesc!
Se da următoarea situație :
Titlul de proprietate cu defunct si 3 mostenitori, din care unul decedat. Ceilalți 2 mostenitori au semnat contract de donație catre nepotul moștenitorului decedat si sotia lui, ei neștiind că semnează contract de donație, fiind păcălite ca acesta este unul dintre demersurile necesare pentru a intra in posesia partii lor de teren. S-au prins târziu de smecherie si au spus copiilor lor. Ce se poate face? Unul dintre mostenitori a decedat recent, iar copiii ar dori sa rezolve aceasta situatie. Se poate actiona in instanta?
Bună ziua.
Tocmai am terminat masterul și doresc să mă înscriu la a doua facultate pentru a schimba domeniul in care lucrez. Beneficiez de o pensie de urmaș si știu că am dreptul la aceasta pana la vârsta de 26 de ani, atata timp cat urmez studii. Având in vedere ca lucrez full time, daca nu fac fata facultății si retrag dosarul, ce se întâmpla cu pensia de urmas? Mai beneficiez de ea, va trebui sa returnez banii?
Dar daca nu reușesc sa plătesc taxa de studii, ce se întâmplă, mai beneficiez de pensie?
Mulțumesc anticipat!