avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de donație
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de donație

Se da următoarea situație :
Titlul de proprietate cu defunct si 3 mostenitori, din care unul decedat. Ceilalți 2 mostenitori au semnat contract de donație catre nepotul moștenitorului decedat si sotia lui, ei neștiind că semnează contract de donație, fiind păcălite ca acesta este unul dintre demersurile necesare pentru a intra in posesia partii lor de teren. S-au prins târziu de smecherie si au spus copiilor lor. Ce se poate face? Unul dintre mostenitori a decedat recent, iar copiii ar dori sa rezolve aceasta situatie. Se poate actiona in instanta?
Cel mai recent răspuns: Lhu95 , utilizator 20:11, 30 Septembrie 2020
unde au semnat, au fost la notar ? eun contract autentic ? nu stiu sa citeasca?
Persoanele care au semnat acel contract de donație, la notar, au 82,respectiv 86 de ani... Se mai poate ataca in instanta, exista vreo sansa de castig? Vă mulțumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ciudat e ca atunci cand se degradează relațiile, nu mai stim ce am semnat, parca ne durea și capul în ziua respectivă.
Eu cred ca de fapt s-au promis niste bani, în schimbul înstrăinării, bani care nu s-au mai dat. Acum cativa ani, la vânzări se platea impozit, deci costa mai mult. Si atunci, s-a încheiat un contract de donație.
Actele notariale se întocmesc cerere. Cu siguranta exista o cerere scrisă, în arhiva biroului notarial, de unde se poate vedea extrem de clar ca s-a înțeles ce semnează.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
plus ca le spune si notarul, ii intreaba daca au inteles. plus ca a trecut ceva timp de atunci, timp suficient sa realizeze care e treaba .etc.
personal, nu cred ca au vreo sansa in instanta.
Contractul de donatie a fost făcut in 2020, persoanele în cauza au spus ca nu li s-a citit nimic în fata notarului, nici nu au primit un exemplar al contractului. Am uitat sa menționez aceste aspecte. In cele din urma a primit un exemplar unul dintre copiii dansilor dupa insistente la respectivul notar și contracost.

Alte discuții în legătură

Donatie deghizata atacata in instanta. pot ataca actul de vanzare ... monahelenus monahelenus Donatie deghizata atacata in instanta. Pot ataca actul de vanzare cumparare facut de bunicii din partea tatalui decedat, cu unul din nepoti acum 10 ... (vezi toată discuția)
Donatie teren+casa ionelabejenaru ionelabejenaru Buna ziua,tatal meu are 2 frati,unul dintre ei traieste,iar celalalt a decedat.Bunicul e decedat,iar bunica mea traieste.Intrebarea mea este:daca bunica mea ii ... (vezi toată discuția)
Contract de donație. bună ziua. În urma cu câțiva ani mam ... Elena Al Elena Al Contract de donație. Bună ziua. În urma cu câțiva ani mam recăsătorit, și am devenit mama vitrega a 3 copii. Din nefericire sotul a decedat în urma ... (vezi toată discuția)