avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie deghizata atacata in instanta. Pot ataca actul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie deghizata atacata in instanta. Pot ataca actul de vanzare ...

Donatie deghizata atacata in instanta.

Pot ataca actul de vanzare cumparare facut de bunicii din partea tatalui decedat, cu unul din nepoti acum 10 ani?
Am reununtat la dreptul de succesor la notar....fiind chemata la dezbaterea succesiunii. Notarul mi-a spus ca sunt doar niste actiuni la Sif. de dezbatut. Probabil au vandut casa nepotului in timpul vietii. Nu stiu nici acum ce cuprindea masa succesorala. Am crezut ceea ce a spus notarul...Multumesc.
Da. Puteti sa-l atacati in intanta.
Dar, in termen de un an de la momentul aflarii de existenta donatiei deghizate.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Termenul de prescripție al acțiunii în simulatie este cel general, de 3 ani.
Dvs nu mai puteți să "atacați" nimic.
A "ataca" o donație inseamna sa solicitati reductiunea, pentru încălcarea rezervei succesorale.
Or, care rezerva succesorala, ca dvs ati renunțat la moștenirea bunicilor?
Iar renunțarea la o moștenire implica si renunțarea la rezerva succesorala.
Cum nu aveti calitatea de mostenitor ca ati renuntat la mostenire, nu aveti de ce ataca acel act de donatie, asa ca nici nu mai conteaza daca mai sunteti in termen sau nu.
Am citit undeva ca actiunea in simulatie este imprescriptibila.
Chiar si asa, dvs nu aveți un interes legitim în a solicita reductiunea, pentru ca nu mai aveți calitatea de moștenitor.

Alte discuții în legătură

Cum pot încadra situația descrisă privind un contract de vânzare-cumpărare? vânzătorul declară în contract că a încasat banii, dar locuiește, în continuare, în imobil Cristi M. Cristi M. Exista un contract de vanzare-cumparare a unui imobil din august 2015. Imobilul este o curte, cu o casa si o anexa, situat in localitatea Barlad. Valoarea ... (vezi toată discuția)
Act donatie a-elena a-elena Buna ziua, As dori sa stiu daca actul de donatie poate fi atacat. Sorcrii mei vor sa ne faca un act de donatie pe casa si terenul unde locuim, iar cumnatul ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire petrovantea12 petrovantea12 Buna, este nevoie de dezbaterea mostenirii in urmatoarea situatie: -bunicii au facut act de vanzare cumparare(imobil), nepotilor ca dupa decesul lor acestia ... (vezi toată discuția)