avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de donație
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de donație

Se da următoarea situație :
Titlul de proprietate cu defunct si 3 mostenitori, din care unul decedat. Ceilalți 2 mostenitori au semnat contract de donație catre nepotul moștenitorului decedat si sotia lui, ei neștiind că semnează contract de donație, fiind păcălite ca acesta este unul dintre demersurile necesare pentru a intra in posesia partii lor de teren. S-au prins târziu de smecherie si au spus copiilor lor. Ce se poate face? Unul dintre mostenitori a decedat recent, iar copiii ar dori sa rezolve aceasta situatie. Se poate actiona in instanta?
Cel mai recent răspuns: Lhu95 , utilizator 20:11, 30 Septembrie 2020
Păi de ce sa le inmaneze un exemplar, din moment ce si-au înstrăinat proprietatea? Ce sa faca cu el? Doar să îl tina aminire, ca la un moment dat au fost coproprietarii unui teren.
Proprietar este nepotul.
La notariat nu se semnează doar contractul in sine, ci și toate anexele, se completează o cerere de mana, se completează fișa clientului.
Iar daca prin absurd nu li s-a citit actul, se pun frumos ochelarii pe nas si se citeste personal.
Am înțeles. Greșeala este într-adevăr a donatorilor, Din câte am citit, am înțeles că pot copiii să atace donația în instanță, pentru a primi rezerva succesorală. Merită să încerce? Care sunt șansele de câștig?
Din câte am citit, am înțeles că pot copiii să atace donația în instanță, pentru a primi rezerva succesorală. Merită să încerce?

daca donatorii au decedat si daca prin donatie li se incalca rezerva succesorala, pot cere reductiunea, asta insemnand sa recupereze jumatate din ce s-a donat.
trebuia sa li se dea un exemplar al contractului de donatie.
Vă mulțumesc pentru ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie deghizata atacata in instanta. pot ataca actul de vanzare ... monahelenus monahelenus Donatie deghizata atacata in instanta. Pot ataca actul de vanzare cumparare facut de bunicii din partea tatalui decedat, cu unul din nepoti acum 10 ... (vezi toată discuția)
Donatie teren+casa ionelabejenaru ionelabejenaru Buna ziua,tatal meu are 2 frati,unul dintre ei traieste,iar celalalt a decedat.Bunicul e decedat,iar bunica mea traieste.Intrebarea mea este:daca bunica mea ii ... (vezi toată discuția)
Mătușa mea, necăsătorită și fără copii, mi-a făcut testament. poate fi atacat de frații ei sau de ceilalți nepoți? Viovascu Viovascu Sora mamei mele, necăsătorită, fără copii, și cu părinții decedați, vrea să imi lase mie apartamentul ei. Eu sunt nepoată după una dintre surori. ... (vezi toată discuția)