avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Activitate fruntela

Activitate fruntela

Îmi asum conștient toate riscurile. Probabil că va fi un mare beneficiu, în primul rând de imagine, atât pentru instituția la care lucrez (bibliotecă publică) de 28 de ani cât și pentru managera care o conduce de 3 ani dacă mi se va desface contractul de muncă pe motiv că am absentat nemotivat de ziua mea pentru a putea merge la o procesiune religioasă!
Da, am luat în calcul și varianta concediului fără plată când relațiile de muncă se suspendă sau, în ultimă instanță, absența nemotivată. Mulțumesc pentru răspuns.
Bună ziua. Angajatorul ne-a anunțat cu 3 zile în urmă că trebuie să ne prezentăm la controlul medical periodic ce se va efectua în incinta instituției în data de 27 iulie 2021. Am solicitat o reprogramare deoarece în acea zi este aniversarea mea și doresc să merg în altă localitate pentru a participa la o slujbă religioasă - menționez că sunt din Tulcea și de mulți ani de ziua mea merg la Constanța ca să particip la prăznuirea Sf. Pantelimon, ocrotitorul acestui oraș. I-am explicat toate acestea managerei dar a fost de neinduplecat - mi-a pus in fată H.G.-ul din 2007 cu prevederea că sunt obligată să mă prezint la control. Am revenit cu o adresă prin care i-am solicitat managerei să-mi dea datele de contact ale medicului de medicina muncii cu care instituția are contract pentru a încerca să stabilim o altă dată pentru controlul medical. Am precizat că sunt dispusă să plătesc eu cheltuielile ce decurg din această reprogramare. Nu mi-a mai răspuns. Precizez că în alți ani au fost cazuri când salariații care nu au fost în instituție la data controlului medical l-au efectuat ulterior la medicul de medicina muncii cu care avea contract instituția noastră.
Bună ziua. În anul 2016, în urma unei hotărâri judecătorești definitive, soțul meu a devenit proprietarul casei părintești, casă construită în anul 1932 cu autorizație la care socrii mei, prin anii 70 adăugaseră două camere, fără a avea autorizație de construire. Acum noi vrem să demolăm construcția respectivă dar ne-am blocat pe drumul dintre Primărie și OCPI. Primăria spune că, pentru a elibera autorizația de demolare trebuie să intabulăm mai întâi construcția. La OCPI ni se spune că, potrivit Legii 50/1991, nu este necesar acest lucru. Nouă ni se pare pierdere de bani și de timp înscrierea în cartea funciară a unei clădiri care oricum urmează să fie demolată, cu atât mai mult cu cât, pentru plata sultelor către ceilalți moștenitori ai casei s-a făcut de către un evaluator desemnat de judecător o expertiză și acolo s-a scris că respectiva clădire nu mai poate fi locuită. Dumneavoastră ce credeți?