Am dat jos toate piesele de interese, am contactat o firma autorizata care colectează fier vechi.
Am dat carcasa mi a eliberat un certificat de distrugere.
Pe baza certificatului am fost la primărie am obținut atestatul fiscal după care m am prezentat la sediul poliției județene unde am depus o copie de pe certificatul de distrugere și am făcut o cerere ca certificatul sa fie transferat la DRPCIV in vederea radierii mașini.
Am pregătit toate actele necesare Intr un dosar, am făcut o programare și gata, problema a fost rezolvată.
PS. După ce am făcut cererea a trebuit să aștept trei săptămâni că actul sa fie transferat că vezi doamne ei lucra cu Posta Romana ( in cazul meu între sediul poliției și clădirea prefecturi unde funcționa și DRPCIV era 1 km dar cca așa sunt formalitățiile că actele sa fie trimisă prin posta și nu se înmânează personal)
Mașină are acum 23 de ani până la 30 sa plătesc impozit ar fi mult având în vedere că e o motorizare 2.0 L.
Nu mă interesează să iau bani pe ea vreau doar sa îmi salvez anumite elemente ce mi se potrivesc și restul sa o dau la fier vechi, Remat etc.
Doar că părerile sunt împărțite și caut cea mai buna și eficientă soluție.
In ideea că voi găsi persoane care au trecut prin aceași situație am scris și eu.
Mulțumesc tuturor pentru răspunsuri.
Am o bază de la care sa pornesc. In principiu o să mă interesez direct la centre de dezmembrări și la Remat despre condițiile în care eliberează un certificat de distrugere.
Înțeleg. Mulțumesc pentru răspuns.
Circula o vorbă cum că acceptă doar certificate de distrugere de la REMAT cum că mașina a fost casat și nu accepta adeverințe de la centre de colectare fier vechi autorizate desigur.
Pentru mine ar fi cea mai convenabilă varianta am nevoie doar de elemente de interior și piese de pe motor și nu și de caroserie.
Probelma e că sunt multe legi făcute aiurea...
Ok. Sa reținut talonul mașini deoarece mașină nu mai corespunde din punct de vedere technic și trebuie reparat sau scos din uz.
Dacă eu consider că costul reparațiile depășește valoarea reală a mașini și nu mai doresc să îl repar ... Pur și simplu vreau să îl fac bucăți și să îl dau la fier vechi cum am și spus mai sus am modele identice pentru care unele piese se potrivesc și de astă nu vreau sa casez toată mașina.
Toată treabă e complicata...
Nu mai vreau să îl repar și vreau să îl radiez din circulație și de la fiscal și să îl parchez de exemplu în garaj...
Mulțumesc mult. Apreciez răspunsurile din partea dvs.
In acel moment am spus polițistului că nu doresc sa remediez problemele că costurile are fi prea mari și mașină în sine nu valorează. A insistat să repar mașina și pe urmă să fac ce vreau ce el.
Sper sa pot rezolva cu radierea fiscală.
Mulțumesc. Înțeleg.
Sa presupunem că o scot de la fiscal și nu mai am de platit impozit pe el, mașină o trag pe un teren privat ulterior o dezmembrez pe bucăți.
Cum mă poate afecta pe viitor daca mașină respectiva nu a fost radiata din circulație?
Bună ziua.
De curând mi a fost reținut talonul cu drept de circulație 15 zile la o mașină mai veche care prezenta mai multe elemente de caroserie cu coroziuni excesive. Nu intenționez să repar mașină pentru că nu se merita din punct de vedere financiar pe care urma să o radiez din circulație odată cu expirarea ITP-ului.
Am câteva întrebări la care sper să mă puteți ajuta.
1. Ce se întâmplă dacă nu mă prezint în alea 15 zile la RAR sa fac dovada că defectele au fost remediate?
2. Pot scoate din evidențele fiscale de la primărie cu mențiunea că doresc sa o radiez iar mașina va fi parcată pe proprietate privată.
3. Pot radia la DRPCIV mașina în lipsa talonului din nou cu mențiunea că mașina va fi parcată.
Nu vreau sa dau mașina la fier vechi sau la remat, vreau să îl păstrez pentru că mai dețin modele identice și voi îl voi folosi pentru piese de schimb pe viitor.
Dacă cineva a mai fost pus în aceași situație să mă ajute și pe mine cum se poate proceda legal pentru a radia și depozita pe proprietate privată.
Menționez din nou talonul reținut de poliție.
Ce acte am nevoie și de unde le pot obține.
Mulțumesc.
Am citit anumite răspunsuri aici pe forum însă nu am înțeles în clar baza legala și procedura prin care se poate rezolva problema.
Bună ziua... De ceva timp am o pasiune pentru prăjiturile de casă.
Pentru a fi în legalitate mă gândesc că deschid o firma sau un PFA ceva insa nu am studii in domeniu sau ceva calificare
Mă gândesc la un mini laborator ceva tip bucătărie. Nu foarte mare și lucrând doar pe baza de comenzi mai mult pentru cunoștințe și prieteni.
Dacă înființez un PFA mai e nevoie pentru autorizații din partea ansva și DSV ? Având PFA poți activa in laborator mai mic tip bucătărie
?
Dacă cineva are ceva de genul sau știe să mă lămurească as fi recunoscător.
Mulțumesc.
Am uitat să mentionez ca casa a fost mostenit de bunicu care a platit si pe fratii lui din casa...după care a decedat , o parte nu stiu exact ii sa revenit copiilor lor (tatăl și mătușa) care la rându lor au decedat și am moștenit noi partea lor...eu vreau să obțin partea bunici că o ingrijesc și partea verișoarei care a zis că cedeaza partea ei in favoarea mea daca o ingrijesc. Ar trebui să inchei cu ambi ceva act ?
Mai menționez că in trecut ea a suferit de niște probleme psihice care a fost tratată.
Mulțumesc